Antalya MATSO YÖNETİMİ, YENİ ÜYELERİYLE KAHVALTIDA BULUŞTU

MATSO YÖNETİMİ, YENİ ÜYELERİYLE KAHVALTIDA BULUŞTU

22.04.2015 - 18:26 | Son Güncellenme:

.

MATSO YÖNETİMİ, YENİ ÜYELERİYLE KAHVALTIDA BULUŞTU

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) yönetimi tarafından, Küçük Şelale Melas Restoranda Odaya son 6 ayda yeni kayıt yaptıran üyelerle tanışma ve kaynaşma kahvaltısı düzenlendi. Kahvaltıya MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Arslan, Yönetim Kurulu Üyeleri Aykut Karasoy, Hakan Akar, Halit Torun, Hüseyin Akın, Mehmet Ergen ve yeni Üyeler katıldı. Organizasyonda Oda yönetimi üyeleri kapıda karşıladı. Kahvaltıda konuşan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Odaya yeni kayıt yaptıran üyelerle tanışmak ve kaynaşmak amacıyla organizasyon düzenlediklerini belirterek üyelere Oda yapısı ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yönetim olarak üyelere daha iyi hizmet verebilmek için çaba gösterdiklerini kaydeden Boztaş, göreve gelmelerinin ardından birçok çalışmaya imza attıklarını söyledi.
Boztaş, “Üyelerin ticari faaliyetlerini geliştirebilmek, ticari faaliyetlerini yaparken karşılaştıkları sorunları ortadan kaldırabilmek için, yasalar çerçevesinde faaliyetler yapmaya çalışıyoruz. Bunun için göreve geldiğimiz zamanda kendimize üyesi mutlu bir oda ekonomisi güçlü bir Manavgat hedefi koyduk. Çalışmamızın ana teması budur. Bunu oluşturabilmek için bir dizi çalışma yaptık. Bunlardan en önemlisi iş adamlarımıza losyan kazandırmak amaçlı eğitimler gerçekleştiriyoruz. Son 2 yıldır özellikle bölgemizin turizm dışında da farklı sektörlerin ortaya çıkartılmasına yönelik üyelerimizi ihracatla tanıştırabilmek ve ilçemizde ihracat yapan üyelerimizin sayısını artırabilmek amacıyla ihracata yönelik çeşitli kurslar düzenliyoruz” dedi.
Başkan Boztaş, göreve geldiklerinde yok denecek kadar az olan Manavgat ihracatının her yıl artış gösterdiğini ve 3 yıl içerisinde ihracat yapan firma sayısının 27’ye yükseldiğini söyledi. Türkiye ihracat oranın 5.7 olarak artış göstermesine rağmen Manavgat’ın ihracat oranın son bir yılda ise yüzde 62 arttığını kaydeden Boztaş, daha da artması için çaba gösterdiklerini ifade etti.
Boztaş, MATSO ve Manavgat Belediyesi işbirliği, Manavgat’ta bulunan turizm dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının katkıları ile 8-9 Ocak tarihlerinde ilçede toplu alım yapan firmalar ile bu firmalara ürün satan tedarikçilerin katılımı ile ikili iş görüşmeleri etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek etkinliğin yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Organizasyonu bir işaret fişeği göndermek amacıyla düzenlediklerinin altını çizen Boztaş, “Toplu satın alım yapan firmalara başta konaklama tesisleri olmak üzere diyoruz ki ‘Ne varsa Manavgat’ta var’, aradığınız her şeyi Manavgat’ta MATSO üyelerinde bulabilirsiniz diyoruz. Pazar arayışında olan, mal satmak isteyen iş insanlarına da kendinizi geliştirin, firmalarınız kurumsallaştırın, gerekli yeterlilik belgelerinizi oluşturun ve size önünüzde 200 bin yataklı kocaman pazar var diyoruz. Etkinliği gelecek yıllarda fuara dönüştürmeyi hedefliyoruz” dedi.
Oda olarak ilçeye bir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kazandırmak amacıyla çaba gösterdiklerini kaydeden Boztaş, “Geniş arazilere OSB kurmak istiyoruz ama ilçemizde böyle bir araziyi bulma konusunda sıkıntı yaşıyoruz” dedi. OSB için 444 dönümlük bir alan bulduklarını anlatan Başkan Boztaş, bu alanla ilgili yer konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi. OSB kurulması halinde ilçe ekonomisinde üretim ve istihdama katkı sağlayacağını anlatan Boztaş, üretimin artması ile ilçe ekonomisinin daha da güçleneceğini belirtti.
MATSO TURİZM FAKÜLTESİ 1 YILDA BİTECEK
Geçtiğimiz ay içerisinde Manavgat MATSO Turizm Fakültesi protokolü imzaladıklarını anlatan Boztaş, protokolle Manavgat’ta yapılacak üniversitesinin temelini atmış olduklarını ifade etti. Çeltikçi Köyü ile Ulukapı Köyü yakınlarında bulunan 53 bin 600 metrekare hazineye ait olan arazinin 2013 yılında üniversite kampus alanı olarak ilan edildiğini ifade eden Boztaş, MATSO Turizm Fakültesinin bu alan içerisinde 5 dönümlük bir sahada yer alacağını söyledi. Fakülte inşaat ruhsatı için Manavgat Belediyesi’ne müracaat ettiklerini belirten Boztaş, Mayıs ayı içerisinde temelini atacakları fakülte inşaatını bir yıl içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini vurguladı.
Oda üyeleri ve çalışanlarının mevcut bilgilerini güncellemek, ticari ve ekonomik hayatın gerektirdiği özelliklerle donatılmasını için geçtiğimiz yıl sürekli eğitim düzenleyen Girişimcilik Akademisi’ni kurduklarını söyleyen Boztaş, bir yıl içerisinde Girişimcilik Akademi tarafından çok sayıda eğitim düzenlediklerini kaydetti. Boztaş, “Yönetim olarak son bir yıl içerisinde üyelerimize yönelik olarak birçok ücretsiz eğitim düzenledik. Bir yıl içerisinde KOSGEB ile birlikte 7 Girişimcilik Eğitimi gerçekleştirdik. Bir yılda bölgede en çok Girişimcilik Eğitimi açan kurumuz. Yine 7 kez Hijyen eğitimi açtık. Yaklaşık Bin 600 kişi bu eğitimleri tamamlayarak belgelerini aldı. 5 kez kuyumculara yönelik ‘Mücevher Satış Danışmanlığı Eğitimi’ ile ‘Temel Pırlanta Ve Pırlanta Uzmanlık Eğitimi’ açtık. 3 kez ‘Dış Ticarete İlk Adım Sertifika Programı eğitimi’, 4 kez ‘Etkin Satış Stratejileri’ eğitimi ve Aile Şirketlerinin kurumsallaşması gibi daha birçok eğitim gerçekleştirdik” diye konuştu.
Oda olarak çeşitli fuarlara katıldıklarını ifade eden Boztaş, fuar giderlerinin üyelerin kendileri tarafından karşılandığını söyledi. Özellik dünyanın farklı yörelerindeki fuarlara katılım sağladıklarını anlatan Boztaş, fuarların üyelerin vizyonun gelişmesi ve ilçenin tanıtımına büyük katkı sağladığını ifade etti.
Başkan Boztaş, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), tarafından verilen hibe destekleri konusunda bilgiler vererek, Oda olarak hibe desteklerinin anlatıldığı toplantılar düzenlediklerini ifade etti. Başkan Boztaş, hibe konusunda üyeleri bilgilendirmeye devam edeceklerini kaydetti.
Üyelerimizin Emrindeyiz
MATSO olarak tüm üyelerin emrinde olduklarını belirten Boztaş, üyelerin her türlü sorunlarında kendilerine ulaşabileceklerini kaydetti. Boztaş, “Tüm üyelerimiz her türlü sorunlarında bize müracaat edebilir. Hedefimiz, üyesi mutlu bir Oda, ekonomisi güçlü bir Manavgat” diye konuştu. Boztaş, gelecek yıl mevcut eğitimlerin dışında üyelere yönelik çeşitli eğitimler açılacağını ifade etti.