Dünya May için kritik gün

May için kritik gün

13.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’de geçen perşembe günü yapılan erken genel seçimin ardından Muhafazakar Parti lideri ve Başbakan Theresa May, yeni  kabineyi oluşturdu.

May için kritik gün

Yeni kabinede, birçok bakanın seçim öncesindeki pozisyonlarını koruduğu görülürken, İngiliz basınınca “May’in dostu ve yakın ortağı” olarak tanımlanan Çalışma ve Emeklilik Bakanı Damian Green, Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi. May ile birçok konuda fikir ayrılığı yaşayan Michael Gove’un da Çevre, Gıda ve Kırsal İşler Bakanlığı’na getirilerek kabineye tekrar dahil olması dikkati çekti.

Kabinenin tamamlandığının açıklanmasını takiben İngiliz basınına konuşan Başbakan May, hükümetinin sosyal konulara odaklı çalışma yürüteceğini bildirdi ve Brexit müzakerelerinin haftaya başlayacağını hatırlattı.

Görüşmeler başlıyor

Muhafazakar Parti lideri May ile DUP lideri Arlene Foster, azınlık hükümeti kurma çalışmaları kapsamında bugün Londra’da bir araya gelecek. Belfast’taki görüşmenin ardından, DUP’un, May hükümetini “destek ve güven” anlaşmasıyla destekleyeceği duyurulmuştu. Kraliçe Elizabeth’in yeni parlamento için yapacağı konuşmaysa ertelendi. İngiliz basını ertelemenin, bugünkü görüşmeyle bağlantılı olduğunu yazdı.

Bununla beraber İşçi Partisi lideri Corbyn, Corbyn, May’in DUP ile kuracağı ittifakın uzun ömürlü olamayacağını belirtti.

Haberin Devamı