Gündem Mayalı Poğaça Tarifi

Mayalı Poğaça Tarifi

30.04.2018 - 14:31 | Son Güncellenme:

Mis gibi kabarmış ve içi yumuşacık bir poğaçaya kim hayır der ki? İster kahvaltıda isterseniz de 5 çayında misafirlerinize servis edebileceğiniz mayalı poğaçanın tarifi hem pratik hem de çok lezzetli. Yapılışı ise tarifimizde saklı.

Mayalı Poğaça Tarifi

Kabardıkça kabaran ve tadı muhteşem mayalı poğaçayı hazırladıktan sonra saklama kabında muhafaza ederek ertesi gün kahvaltı sofranıza eşlik etmesi için saklayabileceksiniz. Poğaça yapımı için kullanılan maya istenilen o eşsiz puf görüntüyü elde etmenizi sağlayacak ve severek ikram edebileceksiniz.

Haberin Devamı

İşte mükemmel lezzete sahip mayalı poğaça tarifi için malzemeler.

Malzemeler

· 1 su bardağı ılık su

· 1,5 su bardağı ılık süt

· 1 paket yaş maya

· 1,5 yemek kaşığı toz şeker

· 1 su bardağı ayçiçek yağı

· 1 adet yumurta

· 1 çay kaşığı tuz

· 3,5 su bardağı un

Üzeri İçin

· 1 yumurta sarısı

· 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

· 4 dal dere otu (isteğe göre)

Yapılışı

Ilık su ile sütü derin bir karıştırma kabına alın. Üzerine yaş maya ve şekeri ekleyerek karıştırın. Mayanın dinlenmesi için 5 dakika kadar beklemeniz yeterlidir. Maya tamamen eridikten sonra ayçiçek yağı, yumurta ve tuzu ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Elenen unu yavaş yavaş ekleyerek hamur kıvamına getirin. İstenilen yumuşaklıkta elde edilen hamuru 40-45 dakika kadar bekletmeye alın. Üzerini örtmeyi unutmayın.

Haberin Devamı

Dinlenen ve mayalanan hamurdan ufak parçalar koparın ve yuvarlayın. Parçaları tepsiye dizin, üzerlerine yağ ve yumurta sarısını sürün. Tepsi mayası olarak bilinen işlemi tamamlamak için 15 dakika kadar bekleyin. İsteğe göre mayalı poğaçaların üzerlerine kıyılmış dere otu da serpebilirsiniz. Bekleme işleminden sonra tepsiyi önceden ısıtılan fırına koyun ve 25-30 dakika kadar pişirin. Ekmek yerine tüketebileceğiniz mis gibi poğaçalarınızı sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın. Şimdiden afiyet olsun.

Püf Noktaları

· Poğaça hazırlarken mayalandırma süresine dikkat edin.

· Ilık olması gereken malzemeler ile oda sıcaklığında olması gereken malzemeleri dikkatlice ayarlayın.

· Hamuru ayarlarken unu yavaş eklemelisiniz. İstenilen kıvamda hamur elde etmek için bu işlem çok önemlidir. Kullanacağınız un miktarı değişiklik gösterebilir.

Yazarlar