Manisa Mcbü'de "Radyonüklid Tedavi Merkezi" Açıldı

Mcbü'de "Radyonüklid Tedavi Merkezi" Açıldı

06.03.2017 - 18:52 | Son Güncellenme:

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi bünyesinde "Radyonüklid Tedavi Merkezi" açıldı

Mcbüde Radyonüklid Tedavi Merkezi Açıldı

MANİSA (AA) - Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi bünyesinde, Nükleer Tıp Anabilim Dalı Radyonüklid Tedavi Merkezi'nin açılışı yapılarak, Manisa ve çevre illere hizmet vermeye başladı.

Haberin Devamı

Düzenlenen açılış töreninde konuşan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa'ya kazandırılmış bu birimin açılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Vali Güvençer, "Üniversitemizin atacağı her adım, hastanemizin kazanacağı her yeni teknolojik merhale, hepimizi mutlu eder. Öncelikle ilimize ve bu merkezden hizmet alacak olan hasta ve hasta yakınlarımıza hayırlı olsun, birçok hastamıza şifa olsun." dedi.

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi ise, bilimsel standart ve etik değerlerden ödün vermeden, güncel teknolojiyi takip ederek çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Sağlık alanındaki tedavi yöntemlerinde hızlı bir ilerleme görüldüğüne dikkati çeken Rektör Çelebi, sahip oldukları durumla yetinme gibi bir lüksleri olmadığını, sürekli yeni hizmet alanlarına ihtiyaç duyduklarını ve teknolojiyi de sürekli yenilemek zorunda olduklarını vurguladı.

Haberin Devamı

Sürekli ufak ufak dokunuşlarla hastanede sunulan sağlık hizmetinin etkinliğini, kalitesini ve hastaların memnuniyetini artırmayı hedeflediklerini belirten Rektör Çelebi, şöyle konuştu:

"Bundan sonra da çalışmalarımız büyük bir hızla ve heyecanla devam edecek. Genişlemek istiyoruz, yeni merkezler kurmak istiyoruz. Hastane 17 bin metrekare kapalı alanı olacak ek hizmet binasının temeli atıldı ve hafriyat çalışmalarına başlandı. Üniversitemizde çok güzel şeyler yapılıyor. Ufak ufak yapılanlar var, büyük ölçekli gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımız var. Bizler, ilk günkü gibi aynı heyecan, aynı şevkle toplumuza ve milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Merkezin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun."

MCBÜ Rektör Danışmanı ve Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Elvan Sayıt Bilgin de, Radyonüklid Tedavi Merkezi'nde, halk arasında "Atom Tedavisi" olarak bilinen radyoaktif iyot tedavisi yapılarak, tiroid kanserinde, tiroid bezinin ameliyat ile alınması sonrası kalan tiroid dokusunun kanserli hücrelerini yok etme işlemi gerçekleştirileceğini kaydetti.

Uygulamanın kolay, ucuz, etkin ve güvenirliği kanıtlanmış bir tedavi türü olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Bilgin, "19 yıllık bir çabanın gerçekleştiğini görmekten çok mutluyum. Çevre illere de hizmet verecek olan merkezimizin Manisa’ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Haberin Devamı

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, "Üçüncü basamak sağlık hizmetleri sunan üniversite hastanesi olarak, Radyoaktif İyot Tedavisi Merkezinin Balıkesir, Uşak, Afyon gibi komşu illerde olmadığı için önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini düşünüyoruz ve bunun haklı gururunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Açılışı yapılan merkez, protokol üyeleri tarafından gezilerek, Prof. Dr. Bilgin’den bilgi alındı.

Düzenlenen açılış törenine, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Gümüş, MCBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, kurum müdürleri, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.