Teknoloji McDonald's'ın Black Friday tweetiyle acımasızca alay ettiler

McDonald's'ın Black Friday tweetiyle acımasızca alay ettiler

24.11.2017 - 16:18 | Son Güncellenme:

McDonald's'ın resmi Twitter hesabından Black Friday (Kara Cuma) ile ilgili attığı tweet sosyal medyadan herkesin diline düştü. Fikir, Black Friday etkinliğini desteklemek için olsa da yapılan yanlışlığı sosyal medya kullanıcıları affetmedi.

McDonaldsın Black Friday tweetiyle acımasızca alay ettiler

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

McDonald's'ın yanlışlıkla Black Friday'yı desteklemek amaçlı atılacak olan ancak yapılamayan tweeti bir "sosyal medya başarısızlığı" nedeniyle alay konusu oldu.

Fast food devi, dünya çapında alışveriş yapanların çamaşır makinesinden alkollü içeceklere kadar uzanan ürünlerde yaptığı indirimleri 164 binden fazla takipçisine bir mesaj tweetle göndermek istedi. Firma bu amaçla Kara Cuma kampanyasının bilgilerini paylaşmayı amaçladı. Ancak kampanya detaylarının görüntüleneceği linki koymadan bu paylaşımı gerçekleştirdi.

Atılan tweette "**** Need copy and link ****" yani "*** Bir link gerekiyor ***" yazıyordu. Kullanıcılar McDonald's'ın tweetini okudular ve mesajın farkında olmadan erken hazırlandığını söylediler.

Haberin Devamı

İnternet kullanıcılarının birçoğu şaka yaparak restoranın zinciriyle eğlendiler. Bu şirketin sosyal medya ekibi için bir "kabus". Yapılan paylaşımlardan bazıları da şu şekilde:

"Bu tweeti okurken McDonalds sosyal medya yöneticileri" "Birileri pazarlama stajyerlerinin maaşını ödememiş" "Sosyal medya yöneticisine kariyerinin en önemli tebrik plaketi."