Gündem MEB’de öğrencilere dini yayın dönemi

MEB’de öğrencilere dini yayın dönemi

25.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan işbirliği protokolü ile, Diyanet’in Kur’an-ı Kerim, Siyer, ilmi eserler, çocuk yayınları gibi çok sayıda içerik ve görselleri, FATİH Projesi kapsamında MEB’e bağlı okullarda ücretsiz olarak öğretmen ve öğrencilerin kullanımına sunulacak.

MEB’de öğrencilere  dini yayın dönemi

İsteyen öğretmenler istedikleri derslerde söz konusu dini içerikleri kullanabilecek. FATİH Projesi kapsamında yapılan protokole göre Diyanet yayınları, içerikleri, görselleri 12 milyon kullanıcısı olduğu bilinen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve FATİH projesi kapsamında dağıtımı yapılan tablet bilgisayarlar üzerinde yüklü EBA Market’ten ücretsiz kullanıma sunulacak. Protokolde yer alan bazı maddeler şöyle:
- Diyanet arşivinde bulunan ve paylaşılması uygun görülen video, ses, animasyon, e-kitap, e-dergi gibi içerikler EBA’da yayımlanacak ve tüm kullanıcıların ücretsiz yararlanması sağlanacak.
- MEB, Diyanet’in yayın içeriklerini EBA ders bölümündeki yapıya göre kazanım ve kavramlarla ilişkilendirerek öğretmen ve öğrencilerin kullanımına sunabilecek.
- MEB, Diyanet tarafından verilen içeriklerden yeni içerikler meydana getirebilecek ve bu içerikleri EBA’da tüm kullanıcıların ücretsiz yayınlayabilecek.