Gündem MEB’den kurslara ‘müfredat’ uyarısı

MEB’den kurslara ‘müfredat’ uyarısı

21.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

MEB “çeşitli kurslar” olarak faaliyet gösteren kişisel gelişim, meslek edindirme ve yetenek kurslarını, dershane mantığına kapı aralayacak ilköğretim veya ortaöğretim müfredatının içeriğiyle benzerlik gösteren programlar uygulamamaları konusunda uyardı.

MEB’den kurslara ‘müfredat’ uyarısı

MEB’den alınan bilgiye göre ‘çeşitli kurslar’ adında faaliyet gösterenler arasında, ‘matematiksel yetkinlik’, ‘fen ve teknolojideki temel yeterlilikler’, ‘sosyal ve beşeri yetkinlikler’, ‘ana dilde iletişim’, ‘öğrenmeyi öğrenme’ başlıklarıyla ilköğretim veya ortaöğretim müfredatının içeriğiyle benzerlik gösteren programlar uygulamaya çalışanlar tespit edildi. Bakanlık, illere, bu kurumlara yönelik kendi programları çerçevesinde hareket etmeleri ve amacı dışında program uygulamamaları konusunda uyarı içeren bir yazı gönderdi.

Cezai müeyyidesi var

Yazıda, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’na 3 Ekim 2016’da “Okullar ile özel öğretim kursları hariç olmak üzere başka adlarla da olsa ilköğretim ve ortaöğretim örgün eğitim programlarının aynısı veya bir kısmını uygulayan ya da bu programlara yönelik deneme, seviye tespit sınavı gibi adlarla toplu sınav organizasyonları yapmak üzere faaliyet göstermek için yüz yüze veya uzaktan öğretim yöntemi ile özel öğretim kurumları veya yerler açılamaz, işletilemez, öğretim programları oluşturulamaz” hükmünün eklendiği hatırlatıldı.

Kursların çalışma alanı dışında başka bir faaliyet alanına yönelmeleri durumunda ilgili mevzuat hükümlerinde yer alan cezai müeyyidelerle karşı karşıya kalacakları hatırlatıldı.

Haberin Devamı