Eğitim MEB Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı?

MEB Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı?

08.09.2015 - 21:31 | Son Güncellenme:

Ehliyet sınav sonuçlarına internet üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz. Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak ve ehliyet sınav sonuçları nasıl öğrenilir? Ehliyet sınav sonucu sorgulama işleminin tüm detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

MEB Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı

Motorlu taşıt kullanmak isteyen vatandaşların ehliyet alma zorunluluğu vardır. Ehliyeti olmayan vatandaşlar motorlu taşıt kullanamaz. Yani motorlu taşıt kullanmak isteyen vatandaşlar ehliyet almak için ehliyet kurslarına başvurmaları gerekmektedir. Ehliyet kurslarına başvuran vatandaşlar belli bir süre kursa girmektedir. Bu kursta bir araç kullanmak için gereken tüm bilgiler gösterilmektedir. Ehliyet kurslarında çeşitli dersler alınmaktadır. Kurslarda yer alan temel dersler ise trafik kuralları, trafik işaretleri, motor ve ekipmanları kullanmayı, ilkyardım yöntemleri ve kurallarıdır. Kurs bittikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı ehliyet sınavı yapmaktadır. Test olan ehliyet sınavı 3 bölümden oluşmaktadır. İlk yardım, trafik çevre ve araç tekniği bölümlerinden oluşan bu sınavda her bölümden 70 puan almak zorundasınız. Her bir bölümden 70 puan ve üstünü alanlar 2. sınava yani direksiyon sınavına girmeye hak kazanırlar. Her bir vatandaşın 2 sınava da en fazla 4 kez girmeye hakkı bulunur. 4 seferde de sınavları geçemeyenler bir daha sınavlara girmeye hakkı kalmaz.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Ehliyet kurslarına başvurmak isteyenler için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartları yerine getirmeden ne başvuru yapabilirsiniz nede ehliyet sahibi olabilirsiniz. A1, A2, F ve H sınıfı ehliyet almak isteyenler 17 yaşını doldurması lazımdır. 17 yaşını dolduranlar bu ehliyetlere başvurabilirler. Normal otomobil ehliyeti yani B ve G sınıfları için ehliyet almak isteyen vatandaşlar ise 18 yaşını doldurması gerekmektedir. C, D ve E sınıfı ehliyet almak isteyen vatandaşlar ise 22 yaşını doldurması gerekmektedir. Ehliyet başvurusunda ayrıca bazı belgeler de istenmektedir. Bu belgeler olmadan ehliyet başvurusunda bulunamazsınız. Herhangi bir sağlık kuruluşundan alınmış olan sağlık raporu istenen belgelerin en başındadır. Ayrıca sabıka kaydı belgesi de istenmektedir.

Haberin Devamı

Sabıka kaydınızın olmaması gerekmektedir. Son zamanlarda çekilmiş olan 1 adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanınızın önlü arkalı fotokopisini özel MTSK müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir. Kurs başvurularını tamamlayan artık tek yapması gereken sınava hazırlanmalarıdır. Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı yazılı sınava vatandaşlar geçmiş sorulara hazırlanarak çalışabilirler. Bu yazılı sınavın geçmiş sınav soruları Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinde yer almaktadır. Sitenin ana sayfasının üst tarafında bulunan bölümler arasında sınavlar bölümüne giriş yapmalısınız.

Bu bölümde açılan seçenekler arasında motorlu taşıt sürücü adayı sınav duyurularını seçmelisiniz. Bu bölümde geçmiş dönem sınavları yer almaktadır. İstediğiniz dönemi seçerek sınav sorularına ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu bölümde sınav sonuçları da yer almaktadır. Sınava girdikten sonra ehliyet sınav sonuçları sorgulama işlemini bu bölümden gerçekleştirebilirsiniz. Yazılı sınavı geçenleri artık direksiyon sınavı beklemektedir. Direksiyon sınavını da geçenler ehliyetlerini alabilirler. Direksiyon sınavını geçmek için yapmanız gerekenler aracı tek seferde park etmesi, aracı sınav esnasında hiç stop ettirmemesi ve yokuşlarda el freni kullanmadan aracı kaldırması gerekiyor.

Yazarlar