Gündem MEB geri adım attı

MEB geri adım attı

16.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Sultanbeyli Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçedeki okullara gönderdiği resmi yazı ile Ensar Vakfı’nın düzenlediği üç gün sürecek, “Geçmişten Günümüze Eğitim Modelleri Çalıştayı”na, tüm okul müdürleri ile ortaokullarda görev yapan din öğretmenleri dışındaki bütün öğretmenlerin katılması talimatını verdi.

MEB geri adım attı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Engin Tercan imzasıyla ilçedeki okullara gönderilen resmi yazıyla tüm öğretmenlerin, Ensar Vakfı’nın düzenlediği çalıştaya katılmaları zorunlu tutuldu. Eğitim-Sen, söz konusu çalıştaya katılmayacaklarını açıklayarak, “Sendikamız, adı yakın zamanda öğrencilere tacizle anılan Ensar Vakfı’nın bir şubesi ile birlikte ortaklaşa olarak yürütülen ve öğretmenlerin görevleri arasında yer almayan böyle bir çalışmaya üyelerimizin katılmamasına dair karar almış ve kararını şubemizle paylaşmıştır” denildi.Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk da Twitter’dan, “Sultanbeyli İlçe MEM’in seminer yazısı MEB’in girişimi ile düzeltilecektir. MEB yetkililerine yakın ilgileri için teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptıattı.
Gelen tepkiler üzerine aynı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden aynı şube müdürünün imzasıyla ilçedeki tüm okullara gönderilen yeni yazıda “Gönüllülük esasıyla katılmaları hususunda gereğini rica ederim” denildi.
Eğitim-Sen’in yaptığı ikinci açıklamada, “MEB açıkça geri adım atmak zorunda kalmıştır. Çok açıktır ki MEB, bu ve benzeri çalışmalar ile yaşanan skandalların üzerini örtmek istemektedir. Çocuk istismarının engellenmesine yönelik ciddi bir adım atmayan, etkili politika üretemeyen, sorunu sadece suç ve ceza konusu olarak ya da karma eğitime eleştiri zemini olarak görenlerin, söz konusu skandalların tekrarlanmaması için çözüm üretmek yerine Ensar Vakfı’na, ‘iade-i itibar’ derdine düşmesi, eğitimin getirildiği yeri gözler önüne sermektedir. Bu nedenle MEB’e çağrımız, öğretmenlere yönelik bu ve benzeri dayatmalara son vermesidir” ifadeleri yer aldı.

O belgeye tepki

MEB’in hazırladığı, öğretmen yetiştirmede yeni yol haritası niteliğindeki Öğretmen Strateji Belgesi’ne, bakanlığın yetkilisi sendikası Eğitim-Bir-Sen’den de tepki geldi. pek çok eğitim sendikasından tepki toplamıştı. Eğitim-Bir-Sen’den yapılan açıklamada “Belgenin içeriği incelendiğinde gerçeklikten uzak, uygulanabilirliği bulunmayan, çalışma barışını ve kamu hizmetinin işbirliği içinde yürütülmesi ilkesini bozacak, kurumsal kargaşaya sebebiyet verecek, eylemlerin belirlendiği görülmektedir” denildi. MEB’in, söz konusu belgenin “katılımcı bir anlayışla hazırlandığı ve eğitimin paydaşlarının görüşlerinin alındığı” iddiasında olduğu belirtilen açıklamada, “Oysa ki sendikamız başta olmak üzere eğitimin paydaşlarına görüş için sunulan 2013 yılına ait taslak belge ile yayımlanan strateji belgesi arasında dağlar kadar fark bulunmakta, zaman içinde nasıl evrim geçirerek bu hale geldiği bilinmemektedir. Bu haliyle de paydaşların görüşünün alınarak hazırlandığı ifadesi de havada kalmaktadır” ifadeleri kullanıldı. l ANKARA Milliyet

Haberin Devamı