Gündem Meclis’e kadın çıkarması

Meclis’e kadın çıkarması

23.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin dört bir yanından gelen kadınlar, Meclis kapısında toplanarak, cinsel istismara uğrayan mağdurla evlenen faili cezasız bırakan düzenlemeyi protesto etti.

Meclis’e kadın çıkarması

Aralarında CHP, HDP kadın kolları üyelerinin ve kadın örgütlerinin temsilcilerinin de bulunduğu kadınlar, önergeyi protesto eylemi gerçekleştirdi. Önergenin bütünüyle kaldırılmasını isteyen kadınlar, “Tecavüz Aklanamaz”, “Çocuk gelin yoktur, sapık erkek vardır”, “Tecavüzcülere değil, çocuklara dokunulmazlık” gibi pankartlar taşıdı.
Başbakan Binali Yıldırım’ın önerge için, “komisyona çekiyoruz” açıklamasının duyurulmasının ardından eylemciler tarafından, “önerge tamamen geri çekilsin” sloganları atıldı.

‘İstismara hayır’

CHP İstanbul milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Onursal Adıgüzel ile bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka’nın da bulunduğu protesto eyleminde polis ile eylemciler arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. CHP milletvekillerinin araya girmesiyle olayların büyümesinin engellediği protesto eyleminde polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

‘Çocuk gelin yoktur, sapık erkek vardır’

“Çocuk gelin yoktur, sapık erkek vardır”, “Tecavüzcülere değil, çocuklara dokunulmazlık” gibi dövizlerin taşındığı eylemde, Akay caddesi yönünden yürüyen kadınlara polis müdahale etti. Gerilimin ardından bu grup da Meclis kapısına geldi.