Gündem Meclis’te araştırma komisyonu kuruldu

Meclis’te araştırma komisyonu kuruldu

02.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aladağ’daki özel kız öğrenci yurdunda yaşanan yangın faciasında 11 öğrenci ve 1 eğitimcinin hayatını kaybetmesine ilişkin Meclis’te araştırma komisyonu kuruldu.

Meclis’te araştırma komisyonu kuruldu

AK Parti, CHP, MHP ve HDP arasında 3 saat yapılan görüşme sonucunda önerge “ortak imzayla” TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Karara göre; komisyon, 3 ay çalışacak. Bu sürede çalışma tamamlanamazsa 1 ay ek süre verilecek.
15 milletvekili görevde
Komisyonda, 9 AK Parti, 4 CHP, 1 MHP, 1 HDP toplam 15 milletvekili görev yapacak. Genel Kurul’daki görüşmede, dört parti grup başkanvekilinin imzaladığı önergenin gerekçesinde şunlar kaydedildi: “Ülkemizde faaliyet gösteren öğrenci yurtlarında gerçekleşen çocuklarımıza yönelik istismar ve can kaybına neden olan olaylar tüm Türkiye’yi derinden üzmüştür. Benzer acıların bir kez daha yaşanmaması ve kamusal eğitim haklarının tüm öğrencilerimiz için güvence altına alınıp yaygınlaştırılması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir. Hiç şüphesiz, çocuklarımızın barındığı kurumların denetiminin yapılmasını sağlayacak güçlü bir mevzuatın oluşturulması ve bugüne kadar gerçekleşmiş ihmal ve kusurların belirlenmesi amacıyla açılacak Meclis araştırması, gelecekte yaşanabilecek benzer acıların önlenmesi açısından önemli katkı sağlayacaktır.”
Görüşmelerde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Kaybedilen hiçbir canın telafisi yoktur. Bu olayda kusuru, ihmali olan kim varsa en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır” dedi.