Ankara MECLİSTE KAYITLAR DEVAM EDİYOR

MECLİSTE KAYITLAR DEVAM EDİYOR

09.11.2015 - 14:46 | Son Güncellenme:

.

MECLİSTE KAYITLAR DEVAM EDİYOR

MHP Genel Başkanı Şefkat Çetin, MHP’nin kurum olarak eksiklerini değerlendireceğini belirterek, parti içinde olağanüstü kurultayın talep edilmesi durumunda kurumun kendi işleyişinin yürüyeceğini söyledi.
1 Kasım Milletvekili Genel Seçiminin ardından, 26. dönemde görev yapmak için mazbatasını aldıktan sonra Meclise kaydını yaptıran MHP Genel Başkanı Şefkat Çetin, gelecek dönemde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölünmezliği, Türk milletinin birliğinin mikro milliyetçilikle darmadağın edilmesini sağlayacak bir programın uygulanmasından endişe ettiklerini söyledi.
Çözüm sürecine ilişkin bir soruya cevap veren Çetin, “Üzerindeki makyaj ne olursa olsun amaç enerji koridorunun kontrolü ve enerji kaynaklarının paylaşımı. Birleşik Kürdistan programı uygulanacaktır. Bunu pratiğe geçirebilmek için de milli üniter yapınızdan vazgeçip federatif sistemin uygulanması gerekiyor. Değişik makyajlar yapabilirsiniz. Hepsinin ortaya çıkaracağı ürün milli üniter devlet yapımızdan vazgeçmemizdir. Buna da müsaade etmeyeceğiz" dedi.
Bütün kurumların icraatlarında eksiklik olabileceğini, bu kurumların kendi bünyesinde değerlendirme yapabileceklerini eksiklerin tamamlanması için gerekli adımları atabileceklerini kaydeden Çetin, “Ama Türkiye’de 1 Kasım’a hangi şartlarda gidildiğini herkes biliyor. Ölümü göstererek bayılmaya razı ettiler. Terör endişesiyle insanlar sokağa çıkamaz hale geldi.’ Tek başına iktidar olmazsa büyük felaketler bekliyor’ algısının oluşturulduğu bir süreçte, makamını siyasetin oy toplama aracına dönüştüren bir Cumhurbaşkanlığı müessesesinin aktif siyasette fiilen rol aldığı bir süreçte bir siyaset kurumunun yapması gerekenleri yapmadı gibi algılamak yanlış olur. Kurum olarak elbette birimlerimizin, çalışmalarımızın eksiğimiz varsa onu değerlendireceğiz. Ama Türkiye’de seçime hangi şartlarda girildiğini siz biliyorsunuz. Devletin görevlileri bir parti için çalıştı" diye konuştu.
MHP’nin “Hayır”cı politikalarının sorulması üzerine Çetin, “Meclis Başkanlığı sürecinde Sayın Baykal isminin köşk tarafından devreye sokulduğunu biliyorsunuz. Ekmeleddin Bey cumhurbaşkanı ortak adayımızdı. Çıkan sonucu niye MHP’ye mal etmek gibi bir AK Parti ve CHP’nin propagandasının etkisinde kalınıyor" şeklinde konuştu.
Olağanüstü kurultay ile ilgili sorulara cevap veren Çetin, “MHP 47 yıllık bir kurum. Tüzüğü var, teamülleri var, kuralları var. Eğer milliyetçi ülkücü hareket mensupları öyle bir arzu beyan ederlerse kurumun kendi işleyişi içinde yürür. Ama iktidar partisi kesimleri ve BOP kesimleri tarafından dile getirilirse toplum nezdindeki inanılırlığını sarsmak için yürütülen bir kampanyadır. Şu anda MHP bünyesinde kurumumuzun işleyişiyle ilgili hiç bir mensubumuz bu tip yapıdan etkilenmiş değildir. Varsa eksiğimiz biz hallederiz. Bu bir kampanyadır" açıklamasında bulundu.
Bir gazetecinin “Geçtiğimiz döneme hayırlarınızla damga vurdunuz. Bu dönem nasıl bir politika izleyeceksiniz?" sorusuna cevap veren Çetin, "Hanımefendi neye ‘hayır’ dedik biz. Anayasa’nın ilk 3 maddesinin değiştirilmemesi gerektiğini söyledik, yargıya intikal eden hukuk dışı uygulamalara müdahale edilmemeli dedik. Açılım sürecinin durdurulmasını istedik. Bir de Sayın Cumhurbaşkanı’nın anayasal sınırlara çekilmesini istedik. Bizim ‘hayır’ımız bu. ‘Hayır’ propaganda vesilesi yapıldı” dedi.