Muş Medav Üyeleri Muş'ta Toplandı

Medav Üyeleri Muş'ta Toplandı

22.07.2017 - 17:08 | Son Güncellenme:

.

Medav Üyeleri Muşta Toplandı

MUŞ (AA) - Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) 15. İstişare toplantısını Muş'ta gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Muş Alpaslan Üniversitesi kongre merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Aziz Yıldırım, alimlerin, peygamberlerin varisleri olduğunu belirtti.

Yıldırım, alimlerin peygamberlerin varisleri olduğunu belirterek, "Siz değerli alimlerimiz, bize ne kadar doğruyu anlatırsa, hiçbir şeyden etkilenmeden, bize ne kadar güzel ve doğru bir yol gösterirseniz Allah'ın izniyle bizler daha doğru kararlar ve daha güzel hizmetler yapmaya muvaffak oluruz. İlim, müminin yitiğidir ve onu nerede bulursa alır." ifadelerini kullandı.

MEDAV Genel Koordinatörü ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Muhammed Halil Çiçek de, İslam ümmetinin çok yaralı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Mescid-i Aksa'da yaşanılanlara değinen Çiçek, şunları kaydetti:

"Bugün İslam ümmeti olarak çok yaralı bir ümmetiz. Bugün, İslam coğrafyası kan gölü haline gelmiş, kanlardan da vazgeçtik, bizin için en acı olan şey, bizim için namus meselesi, şeref meselesi olan, bizim için bir kimlik meselesi olan, bizim her şeyimiz olan Mescid-i Aksa'nın bugün, bu esaret altında olması, namazın ondan men edilmesi ve Mescid-i Aksa'da geçen cuma günü, cuma namazı kılınmasına, terör devleti İsrail'in izin vermemesi. Bence bu hepimiz için en büyük bir yaradır. Ümmetin bugün karşı karşıya olduğu, maalesef zilletin çok açık ifadesidir. O yönden kalbimiz yaralıdır, çok üzgünüz."