Ege Medical Park’a Avrupa’dan 5 yıldız

Medical Park’a Avrupa’dan 5 yıldız

30.11.2017 - 04:51 | Son Güncellenme:

Medical Park İzmir Hastanesi, 26. Kalite Kongresi’nde ‘Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) Mükemmellikte 5 Yıldız Yetkinlik Belgesi’ aldı. Genel Müdür Kubba, “Bundan sonraki hedefimiz, Avrupa Mükemmellik Ödülü’nün sahibi olmak” diye konuştu

Medical Park’a Avrupa’dan 5 yıldız

KalDer-TÜSİAD işbirliğiyle düzenlenen 26. Kalite Kongresi’nde iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alan ‘2017 Türkiye Mükemmellik Ödülleri’ törenle sahiplerini buldu. Medical Park İzmir Hastanesi 26. Kalite Kongresi’nde ‘Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) Mükemmellikte 5 Yıldız Yetkinlik Belgesi’ aldı. Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba, “Türkiye’de sağlık alanında bu belgeyi alan ikinci, Ege Bölgesi’nde ise ilk ve tek özel hastane olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz Avrupa Mükemmellik Ödülü’nün sahibi olmak” dedi. Kubba, ayrıca ödülü İzmir’e getirmenin mutluluğunu da yaşadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

KalDer tarafından kaliteyi Türkiye çapında yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan Ulusal Kalite Hareketi’ne 2015 yılında dahil olan ve kısa sürede Ege Bölgesi Mükemmellik Büyük Ödülü’nü alan Medical Park İzmir Hastanesi, yetkinlik belgesiyle çıtayı yükseltmiş oldu. Mükemmelliğin bir hedef değil, yolculuk olduğunu söyleyen Genel Müdür Kubba, “Bu yolculuk tahmin edileceği üzere çok meşakkatli. Öncelikle, buna yönetim kadrosunun angaje olması gerekli” dedi.

‘Kendimizle yarışıyoruz’

Değişimin ve gelişimin her kurum için ‘olmazsa olmaz’ olduğunu dile getiren Kubba, “Bizler, karşınızda 22 yıllık özel sağlık hizmetleri tecrübesi ile bulunuyoruz. Bu tecrübeyi Avrupa kalite vakfı süreçleriyle birleştirerek, çok kısa sürede İzmir ve bölgemizin en kaliteli hastanesi olma hayalini kısa sürede gerçekleştirdik. Bu başarılarda bize destek olan tüm İzmirlilere müteşekkiriz. Bir yere çıkmak kolaydır ama asıl olan oradan inmemektir. Bizler çıktığımız bu noktadan artık inmemek üzere yerimizi sağlamlaştırmak hatta daha da ileri gitme noktasında kendi kendimizle bir yarış içerisinde olacağız. Bir kurumda değişim ve gelişim, kalite yolculuğuyla bütünleşirse kurumlar çok daha iyi noktaya ve geleceklerdir ve kendilerini geleceğe hazırlayacaklardır” dedi. Kubba bundan sonraki hedeflerini de şöyle ifade etti, “Mayıs ayında almış olduğumuz Ege Bölgesi Büyük Ödülü’nden sonra Türkiye Kalite Kongresi’nde de Mükemmellikte 5 yıldız ödülünü aldık. Bundan sonra kalite yolculuğumuza devam edeceğiz. Amerika orijinli JCI kalite akreditasyonu sonrasında Avrupa Kalite Vakfı’nın bu ödülünü almış olmaktan da kıvanç duyuyoruz” dedi.