Ekonomi Medine’den sonra Yanbu’yu da TAV’ladı!

Medine’den sonra Yanbu’yu da TAV’ladı!

17.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Havalimanı işletmeciliği firması TAV, ortağı Al Rajhi Grubu’yla birlikte Suudi Arabistan’ın Yanbu şehrinde bulunan havalimanının geliştirilmesi ve işletmesi için Suudi Arabistan Sivil Havacılık İdaresi’yle (GACA) anlaşmaya vardığını duyurdu.

Medine’den sonra Yanbu’yu da TAV’ladı

TAV, Yanbu Prens Abdul Mohsin Bin Abdulaziz Uluslararası Havalimanı’nın yeni terminalini yapacak ve havalimanını 30 yıl süreyle işletecek. Kızıldeniz kıyısında bulunan önemli bir endüstri ve liman şehri olan Yanbu, Medine’nin ardından TAV’ın Suudi Arabistan’da işletmesini üstlendiği ikinci havalimanı oldu.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, dünyanın en rekabetçi coğrafyası haline gelen Körfez Bölgesi’nde altı ülkenin başkent havalimanında imzaları bulunduğunu söyledi. Suudi Arabistan’ın ilk havalimanı özelleştirmesi olan Medine Havalimanı projesinde gösterdikleri başarının bu ülkede yeni fırsatlara kapı açtığını belirten Şener, “Suudi Arabistan Sivil Havacılık İdaresi’yle ülkenin batısında yer alan Yanbu Havalimanı’nın geliştirilmesi ve işletmesi için anlaşmaya varmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.

Endüstriyel merkez

Yanbu, petrol rafinelerine ve ülkenin ikinci en yoğun limanına ev sahipliği yapan önemli bir endüstriyel merkez. Kızıldeniz kıyısında su altı zenginlikleriyle ciddi bir turizm potansiyeline sahip. Medine ve Mekke’ye olan yakınlığı nedeniyle Hac ve Umre trafiği açısından da öneme sahip” dedi.