Teknoloji Meizu, Ubuntu Sistemine Sahip Telefon Hazırlıyor

Meizu, Ubuntu Sistemine Sahip Telefon Hazırlıyor

27.06.2016 - 17:46 | Son Güncellenme:

Android işletim sistemine sahip akıllı telefon üreten Meizu, yakın zamanda bu sevdasından vazgeçebilir. Konuya ilişkin detaylar haberimizde…

Meizu, Ubuntu Sistemine Sahip Telefon Hazırlıyor

Son yıllarda yıldızı parlayan Çin merkezli akıllı telefon üreticilerinden biri olan Meizu, şimdiye dek karşımıza daha çok Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar ile birlikte çıktı. Bunun yanı sıra daha önce Ubuntu sistemli bir telefona da imza atan firma, elbette Android sistemine sahip modellerinde elde ettiği büyüklükte bir başarı ne yazık ki elde edemedi. Ancak bu konuda şirketin vazgeçtiğini ve artık tamamen Android‘e yöneleceğini söylemek yanlış olacaktır. Zira firma cephesinden gelen yeni bilgiler, geliştirici ekibin Android dışında Ubuntu sistemine de odaklanmaya devam edeceğini kanıtlar nitelikte. Hatta bu konu üzerine kolları sıvayan ekibin Android yerine Ubuntu işletim sistemi kullanan bir akıllı telefon modeli üzerinde dahi çalışmakta olduğu iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili her ne kadar güçlü bilgiler ortalıkta dolaşıyor olsa da hala daha bahsettiğimiz telefon modelinin dedikodu niteliğinde olduğunu hatırlatalım. Henüz bu iddialar hakkında açıklama yapmamış olan Meizu, aynı zamanda Ubuntu sistemine sahip bir akıllı telefon üzerinde çalıştığını da doğrulamış değil. Haliyle şimdiden olaya kesin gözüyle yaklaşmak yanlış olacaktır.

Üreticiler Kendi Sistemlerine Yönelebilir

Aslında son zamanlarda teknoloji firmaların Android yerine mobil alanda farklı işletim sistemlerine yönelmek istediği bir gerçek. Zira kendi işletim sistemine yönelmek istediği bizzat açıklayan Samsung‘un şimdilerde Tizen işletim sistemine sahip bir akıllı geliştirdiği söyleniyor. Yani bu konuda Android‘i terk eden üreticiler olabilir.

Yazarlar