Teknoloji Meizu ve Qualcomm Savaşı Büyüyor

Meizu ve Qualcomm Savaşı Büyüyor

17.10.2016 - 15:52 | Son Güncellenme:

Çin’de baş gösteren Meizu ve Qualcomm savaşı hız kesmeden devam ediyor.

Meizu ve Qualcomm Savaşı Büyüyor

Meizu ve Qualcomm savaşı farklı ülkelerde açılan davalar ile büyüyerek devam ediyor. Qualcomm farklı ülkelerde açtığı davaları da kazanarak kazançlarını da arttırmayı hedefliyor diyebiliriz.

Haberin Devamı

Qualcomm, Çinli telefon üreticisi Meizu’ya 3G ve 4G modemlerini lisanssız kullandığı gerekçesiyle ilk olarak Çin’de açtığı davayı dünyanın farklı ülkelerine de yaymaya başladı. Qualcomm, Meizu’nun bir çeşit lisans anlaşması imzalamasını talep ediyor.

Firma, Çin’de Meizu’ya karşı açtığı davanın ardından şimdi de, ABD, Almanya ve Fransa’da da davalar açıyor ve davayı genişletiyor. Meizu’nun telefonlarında kullandığı 3G ve 4G modemlerinin Qualcomm’un kopyası olduğunu belirten ve lisans anlaşmasına gerek duyulduğunu belirten firma, Meizu’nun bu yolla haksız kazanç elde ettiğini belirtiyor.

Qualcomm, davayı kazanacağından emin gözüküyor. Açtığı davayı farklı ülkelerde de tekrarlayarak, daha fazla tazminat almayı hedefliyor. Meizu ise, tüm telefonlarında Qualcomm işlemci kullanmamakla birlikte şuan 20 milyon adetlik cihaz satış rakamıyla Dünya’nın en büyük 12 telefon üreticisi arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Bakalım ilerleyen günler bu davayla ilgili karşımıza neler çıkartacak. Bunları hepbirlikte göreceğiz.