Melike Demirağ

  • İsim
    : Melike
  • Soyad
    : Demirağ
  • Mesleği
    : Müzisyen ve Oyuncu
  • Doğum Tarihi
    : 1956
    1956-01-01
  • Cinsiyeti
    : Kadın
  • Uyruğu
    : Türkiye
BİYOGRAFİSİ

 Türk şarkıcı ve oyuncu.
1956'da İstanbul'da dünyaya gelen Melike Demirağ, caz sanatçısı Rüçhan Çamay ile ve film yapımcısı Turgut Demirağ'ın kızıdır. Ali Koç'un eşi Nevbahar Demirağ'ın kız kardeşidir. Üsküdar Türk Kız Koleji'ni bitirdi. 1974 yılında, 18 yaşındayken Yılmaz Güney'in yönettiği Arkadaş adlı filmde Güney'le başrolü paylaştı. Filme de adını veren Şanar Yurdatapan bestesi "Arkadaş" adlı şarkıyı seslendirdi. Arkadaş, dönemin en sevilen şarkılarındandı. Sırasıyla, "Merhaba" (1975), "Hadi Canım Sen De" (1975), "Ağlamak Ayıp Değil" (1976), "Ninni" (1976), "Pervane ile Işık" (1977) adlı şarkılarını yayımladığı 45'liklerle ünü arttı. Şanar Yurdatapan ile evlendi. 1978 yılında senaryosunu Yılmaz Güney'in yazdığı Sürü adlı filmde Tarık Akan ile başrolü paylaştı. 12 Eylül 1980'deki askeri darbeden sonra yurtdışına çıktı ve 11 yıl Almanya'da yaşadı. Almanya'da iken Şanar Yurdatapan ile birlikte yayımladığı İstanbul'da Olmak: Anadolu adlı albümle ve özellikle o albümdeki "İstanbul'da Olmak" adlı şarkıyla dikkati çekti. Zeynep (1979) ve Can (1989) adında iki çocuğu vardır. 24 Aralık 1991'de Türkiye'ye döndü. Şanar Yurdatapan'dan boşandıktan sonra Orhan Çetin'le evlenmiş ve ayrılmıştır.
 
Diskografisi
 
45'likleri
Arkadaş / İsimsiz Kahramanlar (1974)
Hadi Canım Sen De / Merhaba (1975)
Ninni / Ağlamak Ayıp Değil (1975)
Ne Olmuş Sana / Pışşık (1976)
Aşk Bestesi / Hani (1977)
Elele / Niçin (1977)
İnsanız Biz / Vur Şu Sazın Tellerine (1977)
Albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]
Merhaba Arkadaş (1977)
Güneş Yine Doğacak (1977)
Yeter Artık (1978)
79 Yılında (1979)
Demir Parmaklıklar Arkasındaki Türkiye'den Özgürlük Şarkıları (1982)
İstanbul'da Olmak: Anadolu (1989)
Hariçten Gazel (Alışamadım) (1991)
Merhaba Arkadaş (1992)
Kim Kime Dum Duma (1993)
Melike Demirağ 94 Yılında (1994)
Ruhlar Şehri (1997)
Geri Dönüşüm (2009)
 
Filmografi
 
Üç Kızgın Cengaver (1971)
Arkadaş (1974)
Sürü (1978)
Yedi Tepe İstanbul (TV dizisi - 2001)
Şöhret Sandalı (TV dizisi - 2001)
Gönderilmemiş Mektuplar (TV dizisi - 2003)


Melike Demirağ biyografisi

Melike Demirağ kimdir?

Melike Demirağ 1956 tarihinde doğmuş olup Müzisyen ve Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Melike Demirağ kaç yaşındadır?

Melike Demirağ 1956 tarihinde doğmuş olup 58 yaşındadır.

Melike Demirağ ne iş yapar?

Melike Demirağ Müzisyen ve Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Melike Demirağ nerelidir?

Melike Demirağ Türkiye vatandaşıdır.

En Çok Konuşulan Haberler
©Copyright 2014 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.