İstanbul MELO’DAN SAMİMİ AÇIKLAMALAR

MELO’DAN SAMİMİ AÇIKLAMALAR

11.02.2015 - 17:21 | Son Güncellenme:

.

MELO’DAN SAMİMİ AÇIKLAMALAR

Galatasaray’ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo, Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında Fenerbahçe ile oynayacakları maç ile ilgili olarak, “Nasıl şampiyonluk kazandıysak, yine aynısını ortaya koymamız lazım” dedi.
Sarı-kırmızılı takımın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo, Galatasaray Dergisi’ne açıklamalarda bulundu. Kendi mevkisinde en beğendiği futbolcunun Yaya Toure olduğunu söyleyen Melo, “Çok güçlü. O bölgede en iyisi kendisi. Manchester City’de biraz daha önde oynuyor ama o rolde onun üstüne tanımıyorum” dedi.
“BEN KİMSEYİ KENDİMDEN DAHA GÜÇLÜ GÖRMÜYORUM”
Kendisinden daha güçlü kimseyi görmediğini ifade eden Melo, “Ben kimseyi kendimden daha güçlü görmüyorum. Yaşıma rağmen komple bir futbolcu olduğumu düşünerek kimseyi üstümde görmüyorum. İlk 5’te olduğumdan eminim. Örneğin Pirlo’yu izliyorum, çok önemli bir futbolcu, inanılmaz yetenekleri var, topu ayağına aldığında fenomen oluyor ama top kazanmak için hiçbir şey yapmıyor. Şu anda Milan’da oynayan Essien, bence Chelsea döneminde komple bir futbolcuydu. Gol atıyordu, top kazanıyordu, fiziksel olarak çok güçlüydü. Ama şu anda düşüşte olduğunu söyleyebiliriz. Bir de Kroos var, o da Pirlo gibi. Bu tarz oyuncuları seyrederken keyif alırsınız, belki beni seyrederken aynı keyfi almazsınız ama ben takımımı ileri taşımayı seven bir futbolcuyum, zor anlarda insiyatif alıyorum. Topu ayağıma aldığımda da kötü olmadığımı düşünüyorum, o yüzden kendimi onlardan eksik hissetmiyorum. Onlardan daha iyi olduğumu da söylemiyorum, hepimiz oradayız diyebilirim, aynı yerdeyiz. Belki de bu yüzden Avrupa’nın en iyi Brezilyalı orta sahası ödülünü kazandım” dedi.
Koşu mesafenin düşük olduğu yönünde eleştiriler yapılıyor sorusuna ise Melo, “Bu insanların ne düşündükleri umurumda değil çünkü futboldan anlamadıkları için öyle diyorlar. Gerçekten hiç umrumda değil, o yüzden fazla bir şey söylemeyeceğim. Yine aynı kişiden örnek vereceğim. Messi az koşuyor ama hat-trick yapıyor. Ben az koşmuşum ama iki tane gol pozisyonu hazırlamışım, elli tane top kapmışım, bütün toplarda ben varım, kötü mü oynamış oluyorum? Belki de her pozisyon koşmayı gerektirmiyordur” dedi.
“AĞZIMI AÇIP TEK KELİME SÖYLESEM BÜYÜK YANKI UYANDIRIYOR”
Melo, kendisinin söylediği tek kelimenin büyük yankı uyandırdığını belirterek, “Açıkçası ben bu konuları konuşmayı sevmiyorum. Geçen sefer konuşmadım iki maç ceza verdiler. Ağzımı açıp tek kelime söylesem büyük yankı uyandırıyor o yüzden fazla bir şey söylemek istemiyorum. Sadece bir konuya değineceğim. ’Felipe Melo kayarak çok sert müdahaleler yapıyor’ deniyor. Uzun sayılabilecek bir süredir buradayım, bana böyle bir pozisyon göstersinler. Ben hiçbir rakibimi sakatlamak için bir hamle yaptığımı hatırlamıyorum. İnsanlar oynadığımız futbola bakarak insani değerlerimizi yargılıyor. Ben kendi takımım için böyle bir mücadele veriyorum, ’benim takımım’ diyebildiğim bir takımda diğer futbolculara göre daha sert bir görüntü çizebilirim ama ben kendi takımım için yapıyorum bunu, ter döktüğüm takım için böyle bir mücadele veriyorum. Buradaki ilk senemde, Fenerbahçe’nin sahasında şampiyonluğu böyle kazanabildik, kendi görüntümüzü ortaya koyarak. Sahanın dışına geldiğimizde ise benim dört tane çocuğum ve güzeller güzeli bir eşim var, benim kocaman bir ailem var ve ben sahada gördüğünüzden çok daha sakin bir insanım. Sadece maç esnasında kesinlikle takımım için her şeyi yapabilecek bir futbolcuyum ve açıkçası diğer takımlardan yapılan eleştirileri pek umursadığımı söyleyemeyeceğim çünkü ben kendi takımım için mücadele ediyorum. Galatasaray’ın olduğu gibi her takımın böyle mücadele eden futbolcuları vardır, o yüzden eleştirileri duymuyorum bile” şeklinde konuştu.
“PRANDELLI BURAYA BAŞARISIZLIK İÇİN GELMEDİ”
Brezilyalı futbolcu Felipe Melo, Prandelli hakkında ise, “Tabii ki Prandelli buraya başarısızlık için gelmedi, tam tersi bizimle birlikte büyük başarılar kazanmak için geldi. Şunu söyleyebilirim ki biz hiçbir zaman onun dönemindeki kadar çalışmadık, hatta o kadar çok çalıştık ki hepimiz çok yorgunduk. Ama o burada yeni bir düzen oturtmak istiyordu. Yeni bir antrenman sistemi, yeni bir oyun sistemi. Bunun bir başarısızlık olarak görülmemesi gerekiyor çünkü futbolda böyle dönemler sürekli yaşanır. Örneğin, Mourinho, Real Madrid’e Şampiyonlar Ligi’ni kazanma hedefiyle gitti ama olmadı, ardından Carlo Ancelotti geldi ve kazandı. Bu demek değil ki Mourinho başarısız bir antrenör. Sadece bazen kimya tutmaz futbolda. Dediğim gibi Prandelli döneminde hepimiz çok çalışıyorduk, çok istekliydik ama futbola yansıtamadık. Yansıtamadığımız için de maalesef olmadı” dedi.
“HER ŞEYİ KAZANMAYI BAŞARDIK VE BENCE GALATASARAY TARİHİNE BİRLİKTE GEÇTİK”
Selçuk İnan ile ilgili Melo, “Biri ile uzun yıllar birlikte oynadığınızda her şey otomatikleşiyor ve futbol oynamak size daha büyük keyif vermeye başlıyor" diyerek şunları söyledi:
"Artık dördüncü senemiz, birbirimizin özelliklerini çok iyi biliyoruz ve ne yapmamız gerektiğini otomatik olarak anlayıp hayata geçiriyoruz. Bu anlamda aramızdaki ilişki çok özel. Biz Galatasaray’ın zor döneminden sonra beraber geldik ve Galatasaray’ı tekrar ayağa kaldırıp şahlandırabildik. Her şeyi kazanmayı başardık ve bence Galatasaray tarihine birlikte geçtik”
Sneijder’ın harika bir insan ve harika bir futbolcu olduğunu ifade eden Brezilyalı futbolcu, “Benim iyi bir arkadaşım. Birlikte bir kupa kazandık ve kendisinden bize yeni kupalar kazandırmasını bekliyorum. Inter’e Şampiyonlar Ligi’ni kazandırdı, çok büyük bir futbolcu ve beklentilerim çok yüksek kendisinden. Çünkü hepsini yapabilecek seviyede” ifadelerini kullandı.
“NE YAPIP EDİP MİLLİ TAKIMA DÖNMEM GEREKİYOR”
Milli takım hakkında da açıklamalarda bulunan Melo, “Ne yapıp edip milli takıma dönmem gerekiyor ve tek özgüvenim işimi iyi bir şekilde yapmak, dua etmek ve şükretmek. Evet, Dunga beni daha önce milli takıma çağırdı. Bunun için Dunga’ya çok teşekkür ediyorum. O çok sevdiğim bir arkadaşım ve hayatım boyunca da öyle olacak” diye konuştu.
“BEĞENMEDİĞİM İÇİN DEĞİL AMA BANA ZOR GELDİĞİ İÇİN ASLA ÖĞRENEMEYECEĞİM”
‘Türkçenin çok zor bir dil olduğunu, 50 yıl da uğraşsan konuşamayacağını söylüyordun’ hala aynı mı düşünüyorsun sorusuna ise Melo, “Çok zor. Beğenmediğim için değil ama bana zor geldiği için asla öğrenemeyeceğim. Ben İngilizceyi bile çat pat konuşuyorum. Futbolu bırakıp Amerika’ya gittiğimde konuşmak zorunda kalacağım ama Miami ya da Orlando’ya gittiğimde çoğunluk İspanyolca konuşuyor zaten. İspanyolca, İtalyanca ve Portekizce konuşuyorum” açıklamalarında bulundu.
“ORADA NASIL ŞAMPİYONLUK KAZANDIYSAK AYNISINI ORTAYA KOYMAMIZ LAZIM”
Melo Fenerbahçe maçıyla ilgili ise, “Orada nasıl şampiyonluk kazandıysak aynısını ortaya koymamız lazım. İnsanlar ’kazanamadılar, kazanamadılar’ diye konuşuyor ancak neyi kazanmadık ben anlayamıyorum; biz orada şampiyon olduk” dedi.
“KİMSE FELIPE MELO’NUN OLDUĞU GALATASARAY’IN KENDİ EVİNDE FENERBAHÇE’YE 2-1 YENİLDİĞİNİ KONUŞMAYACAK”
Kadıköy’de yaşadıkları Şampiyonluk hatırlatan Melo, “Öncesinde, sonrasında yaşananlar, ışıkların söndürülmesi. Biz orada bir sürü şey kazandık. Bir süredir üç puan alamamış olabiliriz, futbolda böyle şeyler olur. Onlar bizim evimizde 2-1 kazandı da ne oldu? Sahalarında şampiyon olduk. Biz eğer kendi evimizde o maçı kaybetmeseydik onların evinde kupa kaldıramayacaktık ki kaybettiğimiz maçı da 13-2 kazanabilirdik. Bundan on yıl sonrasında kimse Felipe Melo’nun olduğu Galatasaray’ın kendi evinde Fenerbahçe’ye 2-1 yenildiğini konuşmayacak. Ama yüz yıl sonra bile Felipe Melo’nun oynadığı Galatasaray’ın Fenerbahçe’nin sahasında şampiyonluk kazandığı konuşulacak” dedi.

Yazarlar