Eğitim MentorKoç Kişisel Gelişim Programı

MentorKoç Kişisel Gelişim Programı

17.02.2010 - 11:20 | Son Güncellenme:

İstanbul Erkek Liseliler Derneği (IELDER), üniversite öğrencilerine, eğitim ve meslek hayatları ile ilgili konularda katkıda bulunarak yol göstermeyi amaçlayan MentorKoç Kişisel Gelişim Programı’nı geliştirerek uygulamaya devam ediyor.

MentorKoç Kişisel Gelişim Programı

İlki geçen yıl gerçekleştirilen programda, öğrenciler ve seçtikleri alanda tecrübeli MentorKoçlar birebir eşleştirilerek e-posta ve telefon yoluyla, ayrıca ayda en az 2 kez olmak üzere yüz yüze görüşüyorlar. En az altı ay süren iletişim boyunca gençlerin koçluk ve mentorluğun birleşiminden oluşan birebir çalışma ile potansiyellerini en üst düzeye çıkarmaları amaçlanıyor. Programda yer alan meslek grupları ise; İşletme/ İktisat, Ekonomi, Siyaset Bilimi/ Uluslararası İlişkiler, İşletme Enformatiği, Endüstri Mühendisliği, Makine/ İmalat Mühendisliği/ Mekatronik, Elektrik – Elektronik/ Telekomünikasyon Mühendisliği, Tıp, Diş hekimliği, Eczacılık, Mimarlık, Hukuk, Kimya Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Metalurji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği ve Matematik Mühendisliği.
Ayrıca program kapsamında MentorKoçlar ve öğrenciler için ayrı ayrı düzenlenen koçluk yöntemleri ve kişisel gelişim eğitimleri de bulunuyor. Eğitim verenler için, Profesyonel Yönetici Koçu Fuat Yalçın tarafından “Koçluğun Temelleri ve MentorKoç Yaklaşımı” semineri ve eğitime katılan gençler için, Profesyonel Koç Ece Erçel tarafından “MentorKoç Yaklaşımı ve Başarı Yolunda Kendi Kendine Liderlik Etme” semineri düzenleniyor.

Haberin Devamı

Staj Projesi 2010
İstanbul Erkek Liseliler Derneği, her yıl olduğu gibi 2009-2010 öğrenim yılı için de üniversitede lisans ve lisansüstü öğrenimini görmekte olan Sarı- Siyahlı mezunlarına “Zorunlu Yaz Stajı” başvurularında destek olmaya devam ediyor. Geçmiş yıllarda, derneğe yaz stajı talebi ile başvuran mezunların büyük çoğunluğuna hedefledikleri firmalarda staj yapma olanağı sağlayan dernek, bazı başvurularda ise alternatif yönlendirmeler yapıyor.

Yurt içi zorunlu yaz stajı başvurularını, derneğin web sitesi üzerinden yapabilirsiniz. www.ielder.org.tr

Eğitime katılmak ve seminer hakkında bilgi almak için;
Tel: 0212 512 64 62, E-mail: