Teknoloji Merakla beklenen Meizu MX5 tanıtıldı

Merakla beklenen Meizu MX5 tanıtıldı

01.07.2015 - 08:11 | Son Güncellenme:

Ülkemizde de oldukça merak edilen ve beklenen telefonlardan olan Meizu MX5'de yapılan lansman sonrası resmiyet kazandı.

Merakla beklenen Meizu MX5 tanıtıldı

Meizu'nun bu yıl en çok merak edilen telefonu olan Meizu MX5 sonunda tanıtıldı. Meizu firmasının MX4 modeli ile yakaladığı başarı ve özellikle AnTuTu tarafından 2014'ün en iyi telefonu olarak gösterilmesiyle dikkatleri üzerine çeken firma MX5 ile de aynı başarıyı yakalama hatta bu başarıyı katlama derdinde.

Meizu'nun ülkemize de girişiyle Türkiye'de de oldukça fazla ilgi gören firmanın bu yeni telefonu olan MX5, tasarımsal olarak tamamen metal bir gövdeye sahip. (Ki bunu sabah sizlere buradan paylaşmıştık) Ayrıca parmak izi sensörü özelliğide bulunan ön taraftaki tuş beklenlenin aksine tamamen fiziksel bir tuş olarak tanıtıldı. Pekin'de yapılan tanıtım ile ortaya çıkan tüm detayları ise şöyle; Görselde de görebileceğiniz gibi fiziksel tuşu ile gelen Meizu MX5 bu tuşa "mTouch" adı vermiş. Klasik ana ekrana dönme tuşu gibi bir işlevi olan mTouch'ta biraz önce bahsettiğim gibi parmak izi sensörü de bulunuyor. Böylece Samsung cihazlarında gördüğümüz şekilde bir parmak izi okuyucu işlevi yapacak olan bu tuş ile ödeme ve bazı uygulamarda işlevsel olabilecekken mobil ödeme gibi güvenlik gerektiren durumlarda da yardımcı olacak.

Teknik özelliklerine gelecek olursak 5.5 inçlik 401ppi değerindeki FullHD Super AMOLED ekranı bulunan telefonda MediaTek Helio X10 MT6795 çipseti ve PowerVR G6200 grafik işlem birimi ile gayet üst seviyelerde gezen bir performans sergileyecek. 3GB RAM ile desteklenen MX5'te 20.7 MP lazer otofokus destekli arka ve 5MP de ön kamera ile resim ve video performansında da güzel sonuçlar sağlayacak.

mCharge adındaki hızlı şarj özelliğini barındıran 3.150mAh bataryası ile de uzun süreli kullanıma göz kırpan Meizu MX5, 16GB/32GB ve 64GB boyutlarında arttırılabilir depolama seçenekleri ile karşımıza çıkacak. Flyme OS 4.5 versiyonu ile Android 5.0 Lollipop deneyimini bizlere sağlayacak olan cihazda çift simkart bulunuyor ve her iki simkart bölmesinde de 4G/LTE desteğini barındırıyor.

7.6mm inceliğe ve 149gr ağırlığa sahip olan telefon bu açıdanda oldukça elverişli olarak dikkat çekiyor. Açık ve koyu gri ile altın renk seçenekleri ile piyasaya çıkacak olan MX5'in Çin'deki fiyatlandırması ise 16GB modeli için 290 Dolar, 32GB modeli için 322 Dolar ve 64GB modeli için 403 Dolar gibi bir skalada karşımıza çıkıyor.

Ülkemizde de uygun fiyatlar ile geleceğini düşündüğümüz Meizu MX5 için artık Meizu Türkiye tarafından belirlenecek fiyatları beklememiz gerekecek.