Ekonomi Mercedes’te yenilenme zamanı

Mercedes’te yenilenme zamanı

02.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Alman üreticinin ülkemizde en çok satan iki modelinde de yenilik rüzgarları esiyor. Yeni A-Serisi Türkiye’de satışa sunulurken, makyajlanan ve yeni motor seçeneklerine de kavuşan C-Serisi de Ağustos ayını bekliyor

Mercedes’te yenilenme zamanı

Mercedes’in Türkiye satışlarının en önemli unsuru olan iki modelde de yenilenme rüzgarları esiyor. 4. nesil A-Serisi, 193 bin 400 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunulurken, yenilenen ve geliştirilen C-Serisi de, satışa çıkmak için Ağustos ayını bekliyor.

Haberin Devamı

Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan, “Yenilenen C-Serisi’ni Ağustos sonu itibariyle Türkiye’de satışa sunmaya başlıyoruz. Mercedes’in Türkiye’deki otomobil satışlarının yaklaşık yüzde 50’sini oluşturan C-Serisi, yeni güvenlik donanımları, geliştirilmiş sürüş sistemleri, gelişmiş dizel ve benzinli motor seçenekleriyle satışa sunulacak” dedi. Kapsamlı bir şekilde yenilenen C-Serisi’nde, kullanılan parçaların neredeyse yarıya yakını tamamen değişmiş. Görsel açıdan değişikliklerin büyük bölümü ön tarafta yoğunlaşırken, ön farların ve arka stop lambalarında tasarım değişikliği göze çarpıyor. Yenilenen C-Serisi’nde, artık dijital gösterge paneli bulunurken, bilgi ve eğlence sistemi de hayli geliştirilmiş. S-Serisi’nden aktarılan sürüş destek sistemleri de, yenilenen C-Serisi’nin dikkat çeken yönlerinden.

Haberin Devamı

Yeni benzinli motor

Mercedes, C-Serisi’nde yeni 1.5 lt hacimli 4 silindirli benzinli motor ailesini devreye sokarken, bu motorun bulunduğu C 200 ve C 200 4MATIC versiyonlarında kayışla tahrik edilen marş jeneratörüne sahip 48 Volt besleme sistemi kullanılıyor. Fabrika verilerine göre 100 km’de 7 litre civarında bir tüketime sahip bu motor, 184 BG gücünde. Ancak bu motorda bulunan EQ Boost, araca 14 BG’lik ek güç sağlayabiliyor ve böylelikle turbo boşluğunu dengeliyor. Bununla birlikte C-Serisi’nde 156 BG’lik C180 benzinlinin yanı sıra 1.6 lt (160 BG) ve 2.0 lt (194 BG) dizel motor seçenekleri de bulunuyor.

Mercedes’te yenilenme zamanı

S-Serisi’nin ekran konseptiyle donatılan C-Serisi, istenirse “Classic”, “Sport” ve “Progressive” donanım paketlerinde tamamen dijital gösterge paneliyle alınabiliyor. Orta konsolun üzerinde konumlandırılan ekran da iki farklı büyüklükte sunuluyor. Bu ekranlar 7 ve 10.25 inç büyüklüğünde.

C-Serisi Sedan, Estate ve Coupe modelleri C 200 4MATIC motor seçeneğiyle, C-Serisi Cabriolet ise C 200 motor seçeneğiyle Ağustos ayında Türkiye’de satışa sunulmaya başlanacak. C-Serisi Sedan C 200 d ve C 180 ise 2018 son çeyreğinde gelecek.

Doblo’ya donanım dopingi!

Haberin Devamı

Bursa’da üretilen Doblo’da yenilikler devam ediyor. Temmuz ayı itibarıyla, Doblo’nun tüm motor seçeneklerinde tercih edilebilecek, yenilenen “Premium Plus” donanım paketinde geri görüş kamerası standart hale getirildi.

Mercedes’te yenilenme zamanı

1.6 lt’lik 120 HP gücündeki turbo dizel motor seçeneğinin hemen ardından satışa sunulan ve birçok Fiat modelinde kendini ispatlayan 1.4 lt’lik 95 HP gücündeki yeni benzinli motoruyla da dikkatleri üzerine çeken Doblo Combi, yenilenen Premium Plus donanım paketiyle iddiasını artırmaya hazırlanıyor. Doblo’nun “Premio Plus” donanım seviyesinde standart olan geri görüş kamerası, Doblo Combi’nin “Premio” donanımınoda ise sadece 1.000 TL’ye ekstra bedelle isteğe bağlı olarak satın alınabiliyor.

Mercedes’te yenilenme zamanı

Ayrıca, Doblo Cargo’nun 3 bin 500 TL’ye alınabilen “Lux Teknoloji Paketi”ndeki deri direksiyon simidi, vites topuzu, el freni körüğü, 5 inçlik dokunmatik multimedya sistemi, Türkiye haritalı Uconnect navigasyon donanımlarına arka park sensörü ve geri görüş kamerası da dahil oluyor.

16 ülkeye İzmir’de eğitim verecek

Haberin Devamı

Dünyanın önde gelen boya ve yüzey kaplama şirketi olan, bu yıl 135. yaşını kutlayan PPG, EMEA (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) Bölgesi’nin ilk iş geliştirme ve uygulama merkezini İzmir’de açtı. PPG’nin Türkiye ve Ortadoğu’daki tüm müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla açılan “PPG İş Geliştirme ve Uygulama Merkezi”, toplamda 16 ülkeye boyahane ve süreç gelişimi konularında eğitim hizmeti verecek. Yaklaşık 2 milyon TL yatırımla hayata geçirilen ve yılda 1500 kişiye ulaşılması planlanan merkez, şimdiden yüzde 90 doluluk oranına ulaşmasıyla dikkat çekiyor. PPG Türkiye Ülke Müdürü Bülend Alpay, PPG İzmir İş Geliştirme ve Uygulama Merkezi’nin hem Türkiye hem de PPG dünyası için çok önemli bir merkez olduğunun altını çizerek, “İşin mutfağı diye adlandırabileceğimiz merkezimiz, sektörde kalifiye ustaların yetiştirilebileceği en doğru yer” dedi.

Mercedes’te yenilenme zamanı

Tanıtılmadan önce rekor kırdı

Skoda’nın SUV modeli Kodiaq’ın yeni performanslı “RS” versiyonu, Almanya’nın dünyaca ünlü ve zorlu yarış pisti Nürburgring’te en hızlı turunu atarak, sınıfının rekorunu kırmayı başardı. Markanın “ilk performanslı SUV modeli” Kodiaq RS, Almanya’nın önemli yarış pilotlarından Sabine Schmitz’le 7 kişilik SUV’lar arasında rekora imza attı. Markanın sportif genlere sahip model ve versiyonlarının taşıdığı “RS” (Rally Sport) harflerine kavuşan Kodiaq, Nürburgring pistinin yaklaşık 21 km’lik Nordschleife bölümünü 9 dakika 29.84 saniyelik tur zamanıyla tamamlamayı başardı.

Haberin Devamı

Mercedes’te yenilenme zamanı

Daha güçlü seçenek

Ekim ayındaki Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak Kodiaq RS’te, 2.0 lt BiTDI dizel motor bulunuyor. 239 PS güce sahip araç, “Dynamic Sound Boost” (Dinamik Ses Yükseltici) sayesinde de gücünü “görünür” kılmayı başarıyor. Sürüş Modu Seçicisi ve geliştirilmiş direksiyon ile birlikte görev yapan uyarlanabilir “Dinamik Şasi Kontrolü” (DCC), dört tekerlekten çekiş sistemi gibi donanımlara sahip araç, henüz resmi tanıtımı yapılmadığı için rekorunu “kamuflajlı” olarak kırmak zorunda kalmış.

Amerika testleri devam ediyor

Karsan ile aracın ABD’deki üretimini yapacak Morgan Olson işbirliğiyle Amerikan Posta İdaresi’nin yeni nesil dağıtım aracı olması amacıyla geliştirilen prototipin testleri sürüyor. Amerika’nın çeşitli kentlerinde, farklı yol ve hava koşullarında test edilen Karsan’ın aracı, Amerikan Posta İdaresi’nin açtığı ihalede finale kalan 5 araçtan biri. “Trucks.com” adlı internet sitesi tarafından casus fotoğrafları çekilen araç, “dışarıdan şarj edilebilen hibrit” motor teknolojisine sahip. Yani hem elektrikli hem de benzinli motorla donatılmış.

Mercedes’te yenilenme zamanı

Bugüne kadar ABD’de kullanılan ve üretilen araçların bir çoğunda bulunmayan özelliklerle donatıldığı söylenen araçta, yan camlarda buğu çözücüler, 360 derece kamera sistemi, LED farlar gibi donanımların bulunduğu belirtiliyor. 6 milyar dolar değerinde 18 bin aracı kapsayan dağıtım aracı ihalesinin kazananı, yıl sonuna doğru açıklanacak. Karsan’ın yanı sıra AM General, Oshkosh, Mahindra ve VT Hackney ile Workhorse Group ortaklığının araçları da test ediliyor.