Mersin MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GALİBİYET SERİSİNE BAŞLADI

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GALİBİYET SERİSİNE BAŞLADI

10.02.2015 - 10:27 | Son Güncellenme:

.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GALİBİYET SERİSİNE BAŞLADI

Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, deplasmanda Samsun Canik Belediyesi’ni 76-63 yenerek üst üste 2. galibiyetini aldı. Başantrenör Olcay Orak, "Lig sıralaması açısından kesin kazanmamız gereken bir maçtı. Maçın başından sonuna kadar üstün oynayarak, hak ettiğimiz bir galibiyet elde ettik" dedi.
Geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda Samsun Canik Belediyesi’ni 76-63 yenen Mersin Büyükşehir Belediyesi, ligde üst üste 2. galibiyetini aldı. Ligde oynadığı 15 maçtan 7 galibiyet, 8 mağlubiyet elde eden Mersin ekibi, 9. sırada yer alıyor. Bu hafta sonu evinde Abdullah Gül Üniversitesi ile karşılaşacak olan Güney ekibi, bu maçı da kazanıp galibiyet serisine devam etmek istiyor.
Perşembe günü Eurocup çeyrek final ikinci maçında deplasmanda Belçika’nın Castors Braine takımını karşılaşacak olan Mersin ekibi, bu maçı da kazanıp yarı final bileti almak istiyor. İlk maçta rakibini 77-72 yenen Mersinli kızlar, 4 farklı mağlubiyet yada galibiyette yarı finali bileti alacak.
"KESİN KAZANMAMIZ GEREKEN BİR MAÇI KAZANDIK"
Samsun Canik Belediyesi ve Castors Braine maçlarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Olcay Orak, Samsun Canik Belediyesi ile zorlu bir maç oynadıklarını ifade ederek, "Lig sıralaması açısından kesin kazanmamız gereken bir maçtı. Maçın böyle zor geçeceğini biliyorduk. Hafta boyunca bunun bilinci ile çalışmalarımızı yaptık. Maça çok iyi başladık ve sonunu da iyi getirdik. Maçın başından sonuna kadar üstün oynadık. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Yeniden iyi oynamaya başladık ve iyi mücadele ediyoruz. Biz böyle oynadığımız sürece her takımı yenebilecek konumdayız. Yeter ki sahada maça iyi konsantre olalım, iyi mücadele edelim" dedi.
"AVRUPA’DA FİNAL OYNAMAK İSTİYORUZ"
Perşembe günü Eurocup çeyrek final rövanş maçında karşılaşacakları Castors Braine maçıyla ilgili de Orak, "Geçtiğimiz hafta evimizden muhteşem bir geri dönüş yaparak maçı kazanmasını bildik. Evimizde rakibimizi yenebileceğimiz gördük ve rakibimize ilk mağlubiyetini tattırdık. O maçta gördük ki biz isteyince rakibimizi yenebilecek güçteyiz. Ayrıca rakibimizle ilgili daha da geniş bilgiler elimize geçti. Şimdi rövanş maçına gidiyoruz. Bu maça çok iyi hazırlanıyoruz. Bu maçı kesinlikle kazanmak istiyoruz. Şu anda takımımızın güveni çok yerinde. Belçika’ya galibiyet için gidiyoruz. Oradan galip gelip, yarı final bileti ile ülkemize dönmek istiyoruz. Bu sene Mersinlilere Avrupa finali göstermek istiyoruz. İnşallah başarırız" diye konuştu.