Mersin Mersin'de öğrencilerin karne heyecanı

Mersin'de öğrencilerin karne heyecanı

23.01.2015 - 12:18 | Son Güncellenme:

Mersin’de 370 bin öğrenci, bugün karnelerini alarak yarıyıl tatiline çıktı.

Mersinde öğrencilerin karne heyecanı

Mersin’de 370 bin öğrenci, bugün karnelerini alarak yarıyıl tatiline çıktı. Mersin Vali Vekili Cezmi Türk Göçer, velilerden başarılı da başarısız da olsalar çocuklarını kutlamalarını isterken, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, başarısız çocuk olmadığını, ailelerin çocuklarını yeteneklerine göre değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.
Mersin’de 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı yarıyıl sonu karne dağıtım töreni merkez Yenişehir ilçesindeki Mehmet Adnan Özçelik Ortaokulu’nda yapıldı. Törene, Mersin Vali Vekili Cezmi Türk Göçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül de katıldı. Hüseyin Polat Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nden iki özel öğrencinin zeybek gösterisiyle başlayan törende, Okul Müdürü Mehmet Fatih Akarca kısa bir konuşma yaptı.
Törende konuşan Vali Vekili Göçer de bugün yarıyıl karne tatilinin başladığı mutlu bir gün olduğunu söyledi. Genç Cumhuriyet ilk kurulduğunda her şeyden önce milli eğitim meselesinin ele alındığını belirten Göçer, “Zira cumhuriyeti kuranlar ve sonrasında yönetime gelenler biliyorlardı ki, eğitim olmadan toplumsal kalkınma olmayacak, çağdaş devletler arasında yer alamayacaklar, uygarlık yarışında geri kalacaklar. Bugün de aynı şeyleri görüyoruz, Türk milli eğitimi artık evrensel düzeyde, dünya çapında eğitim ve öğretimini dizayn etmektedir. Okulların, yalnızca öğrencilerin öğrenim gördüğü alanlar olmaktan çıktığı, öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin el ele verdikleri bir kaynaşma yeri haline geldi. Zira eğitimde başarının temel ölçütü veli, okul ve öğretmen ilişkisiyle birlikte öğrencilerle olan temastır. Onların ruh dünyalarını anlayabilmek, ona göre davranabilmek, bu anlamda bir beden dili geliştirmek çok önemli” dedi.
Mersin’in 370 bin öğrencisi ve 21 bin öğretmeni olan bir il olduğunu vurgulayan ve “Biz bu alanda başarılı olursak Mersin de başarılı olacak demektir. Velilerimiz, öğrencilerimizi başarılı da başarısız da olsalar tebrik etmekten geri durmasınlar” diyen Göçer, öğrencilere de “Okumak en büyük şiarınız olsun” öğüdünde bulundu.

Haberin Devamı


“BAŞARISIZ ÇOCUK YOKTUR”


İl Milli Eğitim Müdürü Gül ise bugün çocukların ve ailelerin heyecanına ortak olduklarını dile getirdi. Bugün Mersin’de 21 bin 538 öğretmen ve 370 bin öğrencinin tatile gireceğini bildiren Gül, karnenin, öğretmen, öğrenci ve ailenin ortak değerlendirmesi olduğunun altını çizdi. Gül, “Karnenin tek başına çocuklara mal edilmesi, onlara yapılan büyük bir haksızlıktır. Karne, tek tek herkesin görevini ne kadar yaptığının karşılığıdır. Çocuğun kişiliğinin, zekasının, yeteneklerinin ve hayattaki duruşunun ifadesi gibi görünse de karneyi bir süreç olarak görmek, eğitim açısından daha önemlidir” diye konuştu.
Karneyi başarılı ya da başarısız kılan birçok neden olduğuna işaret eden Gül, karnenin öğretmene ve aileye çocuğun nerede olduğunu gösterdiğini kaydetti. Başarısız çocuk tarifini kabul etmediğini de vurgulayan Gül, her çocuğun kendi gelişimine göre bir yeterliliğe sahip olduğunun altını çizerek, daha çok sevgi, biraz daha planlama, farklı yaklaşımlar, sabır, hoşgörü ve iyi niyetin ailelerin yol haritası olması gerektiğini söyledi. Gül, öğrencilerden de tatilin bir haftasını dinlenmeye, bir haftasını yeni bir başlangıca ayırmalarını ve tatilde en az 5 kitap okumalarını istedi.
Konuşmaların ardından Vali Vekili Göçer, 1. yarıyıl karne birincisi olan 4 öğrenciye hediye vererek kutladı. Protokol üyeleri daha sonra sınıflara geçerek, öğrencilere yarıyıl karnelerini verdi.

Yazarlar