Mersin Mersin'de Yeni Üniversitelilere Eğitim Yardımı

Mersin'de Yeni Üniversitelilere Eğitim Yardımı

11.08.2017 - 17:21 | Son Güncellenme:

Mersin Büyükşehir Belediyesince, üniversitelerin lisans programlarına başlayacak öğrencilere yapılan yarıdımlar bu sene de devam edecek

Mersinde Yeni Üniversitelilere Eğitim Yardımı

MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediyesince, üniversitelerin lisans programlarına başlayacak öğrencilere verilen yardımların bu yıl da devam edeceği bildirildi.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Mersin’de ikamet eden ve yükseköğretim kurumlarının lisans programlarını kazanarak 1. sınıfa başlayacak olan öğrencilere tek seferde 900 liralık yardım yapılacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin kurumsal internet sitesinde yapılan açıklamada, 2017 yılında yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, açık öğretim fakülteleri hariç, yerleşik üniversitelerin en az 4 yıllık bölümünü kazanan, anne veya babasından en az biri Mersin'de ikamet eden öğrenciler, 15 Ağustos'tan itibaren öğrenim yardımına başvurabileceği belirtildi.

Öğrenim yardımı için vakıf üniversitelerinde öğrenim görecek öğrenciler için ayrıca üniversiteyi tam burslu kazanma şartının arandığı kaydedilen açıklamada, şehit ve gazi çocukları içinse bu şartın aranmayacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Başvuruların, 31 Ekim'e kadar bilgisayar üzerinden doldurulacak formun yanı sıra istenilen belgeler tamamlanarak oluşturulacak dosyanın, Mersin merkezde Çankaya Mahallesi Ulu Çarşı içerisinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım ve Danışma Merkezine, Çamlıyayla, Tarsus, Erdemli, Silifke, Mut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur ilçelerinde ise Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Şube Müdürlüklerine yapılabileceği bildirildi.