Niğde MERSİN’DEKİ KEMERHİSARLILAR PİKNİKTE BULUŞTU

MERSİN’DEKİ KEMERHİSARLILAR PİKNİKTE BULUŞTU

05.05.2014 - 13:31 | Son Güncellenme:

.

MERSİN’DEKİ KEMERHİSARLILAR PİKNİKTE BULUŞTU

Mersin ‘de yaşayan Kemerhisarlılar, 8’incisi düzenlenen ‘Geleneksel Kemerhisarlılar Piknik Buluşması’ etkinliğinde bir araya geldi. Mersin Mezitli Kuyuluk piknik alanında yapılan piknikte Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve eşi, Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı ve Eşi Nilay Kirazcı, Kemerhisar Belediye Meclis üyeleri, Mersin’de yaşayan çok sayıda Kemerhisarlı katıldı.
Çekilişlerin yapıldığı, yerel sanatçıların yer aldığı piknikte açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Şükrü Doğan; “ilki 2007 yılında gerçekleşen ve bu yıl 8’incisini yapmaktan mutluluk duyduğumuz ve geleneksel hale getirdiğimiz Kemerhisarlılar Piknik Buluşması’nda siz hemşehrilerimizle bir arada olduk. Bugün pikniğimize katılan hemşehrilerimize Adana Kebap ikramımız olacak, çeşitli yarışmalar ve yöresel sanatçılarımızın çaldıkları müziklerle eğleneceğiz güzel bir gün geçireceğiz. Amacımız Mersinde yaşayan Hemşerilerimizin hemşerilik bağlarını kuvvetlendirmek ve kaynaşmalarına vesile olmaktır” dedi.
Kemerhisarımızdan sizlere meclis üyelerimizle birlikte topraklarınızdan selamlar getirdiğini belirterek sözlerine başlayan Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, “Değerli hemşehrilerim bu yıl Geleneksel Tyana Festivali 31 Temmuz-1 Ağustos ve 2 Ağustos tarihleri arasında üç gün süren bir festival olarak gerçekleştireceğiz. Festivalimizde Nazlı Öksüz, Mustafa Özaslan ve Edip Akbayram yer alacak. Bu yılki festivalimizde, Makedonya, Macaristan ve Yunanistan gibi ülkelerden halk oyunları ekipleri ve çeşitli etkinliklerle çok renkli ve dolu dolu geçecek. Festivalimiz üç gün süreceği için panelleri, yarışmaları, müzik organizasyonları ile zengin bir festival olacağı için düğün Nişan ve diğer etkinliklerinizi festival tarihini de göz önünde bulundurarak organize etmenizi rica ediyorum” dedi.