Mersin MERSİN İDMANYURDU HEDEF BÜYÜTTÜ

MERSİN İDMANYURDU HEDEF BÜYÜTTÜ

24.02.2015 - 13:14 | Son Güncellenme:

.

MERSİN İDMANYURDU HEDEF BÜYÜTTÜ

Spor Toto Süper Lig’de, son 3 maçta art arda elde ettiği galibiyetlerle 32 puanla 7. sıraya yerleşen Mersin İdmanyurdu’nda, kulüp başkanı Ali Kahramanlı, Avrupa kupaları için şanslarının yüksek olduğunu söyledi.
Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, yakalamış oldukları bu güzel hava ile daha da ileriye gitmek istediklerini söyledi. Bu birlik ve beraberliği bozmayacaklarını ve kimsenin bozmasına da müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Kahramanlı, "Bu hava kolay kolay yakalanmıyor. Futbolcular arasında güzel bir ahenk ve çok güzel bir birliktelik oluştu. İşini en iyi şekilde yapan bir kadroya sahibiz. Sahada sonuna kadar mücadele eden, savaşan bir ekip var. Ligdeki durumumuz şu an çok iyi. 4. sıradaki takım ile aramızda 3 puan fark var. Bundan sonraki süreçte aşağı düşmeden ilk 4, 5’lerde yer almak istiyoruz. Bu güce de sahibiz. Kupada da gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Neden Avrupa Kupası olmasın? Bu sene bunun için büyük bir şansa sahibiz. Hedefimiz hep daha da yukarılar olacak. Nereye kadar gidebilirsek, oraya kadar gideceğiz" dedi.
"RIZA HOCA’YA DA FUTBOLCULARA DA KIRGINIM"
Kardemir Karabükspor maçı öncesi, futbolcuların, paralarını alamadıklarını gerekçe göstererek antrenmana çıkmamasını da değerlendiren Kahramanlı, "Burada bilinmeyen bir şey var. Bugün Türkiye’de ödemesini en iyi yapan takım Mersin İdmanyurdu’dur. Ama ne hikmetse, ne zaman Mersin İdmanyurdu iyi gitse, ne zaman Mersin İdmanyurdu’nda iyi şeyler olsa, birileri bunun önünü kesmek istiyor, birileri kaşıyor. Şu anda bizim sadece Ocak ayı maaşı ile 12 maç başı ödememiz var içeride. Ama bakıyorsunuz, sanki biz hiç ödeme yapmamışız gibi yansıtılıyor kamuoyuna. Yönetim olarak biz bunları hak etmiyoruz. Hocamızı seviyoruz, hocamızın arkasındayız. Ama bu olay bizi çok üzdü, çok kırdı. Benim telefonum 24 saat açık ve herkes bana istediği zaman ulaşabiliyor. Ben Rıza Hoca’dan o gün benimle görüşmesini ve futbolcuları ikna ederek antrenmana çıkarmasını beklerdim. Biz bir aileyiz ve kader birliği yapmışız, bunun böyle olmaması gerekirdi. Bugüne kadar hep verdiğimiz sözün arkasında durduk, durmaya da devam ediyoruz. Ama ne hikmetse bazı futbolcular geçtiğimiz hafta antrenmana çıkmadı. Bu durum futbolculara yakışmadı. Biz para bulmak için mücadele ederken, kaynak ararken, 1 maaş alacağı olduğu için antrenmana çıkmamak yakışmadı. Ben bu duruma çok kırıldım. Biz hiçbir şey yapmıyormuşuz gibi bir hava yaratıldı. Bunlar hoş şeyler değil. Güzel giden bir şeyi bozmaya çalışıyorsanız, kusura bakmayın biz bunu unutmayacağız, takipçisi olacağız. Herkes sorumluluğunu bilmeli. Futbolcu da hoca da yönetici de bilecek. Biz bir şehri temsil ediyorsak hata yapmamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Kahramanlı, bugün Ocak ayı maaşları ile maç başlarının bir kısmının ödeneceğini de sözlerine ekledi.
"MERSİN İDMANYURDU, ŞEHRİN TAKIMI"
Mersin İdmanyurdu’nun kentin takımı olduğunu, herkesin bu takıma sahip çıkması gerektiğini ifade eden Kahramanlı, "Bugün zirvede olan bir takıma yönetici bulmakta zorlanıyoruz. Kimse sorumluluk almak istemiyor. Ama eleştirmeye gelince herkes kolayca bunu yapabiliyor. Kapımız herkese açık. Bu takım Ali Kahramanlı’nın değil kentin takımı. Bu kentte yaşayan, iş yapan herkesin bu takıma destek olmasını bekliyoruz. Mersin İdmanyurdu, Mersin’in sesi, Mersin’in markasıdır. Bunun kıymetini, bunun değerini herkes bilmeli. Eğer takım antrenmana çıkmamışsa, bu sadece Ali Kahramanlı’nın değil şehrin sorunudur. Hepimiz insanız, hata yapmış da olabiliriz. Yaptıysak özür de dileriz. Ben mümkün olduğu kadar kimseyi kırmamaya çalışıyorum, hata yapmamaya çalışıyorum. Bizim olduğumuz yerde kavga olmaz. Barış, sevgi yoksa biz orada olmayız. Yeni bir takım var etmişiz. Bir başkan, bir yönetim daha ne yapabilir. Bu şehirde binlerce yatırımcı var, iş adamı var. Milyon Dolarlık işler yapılıyor. Biz de bir yere kadar yapabiliyoruz, bir yerden sonra da tıkanıyoruz. Herkesin bu takıma destek olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Yazarlar