Adıyaman METİNER, IRGATLARIN SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

METİNER, IRGATLARIN SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

12.09.2014 - 12:42 | Son Güncellenme:

.

METİNER, IRGATLARIN SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Kahtalı mevsimlik tarım işçilerinin patates toplamak için Sivas, Şarkışla ve Yıldızeli ilçelerinde çok zor durumda olduklarını öğrenenince imdadına yetişti.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Kahta’dan Sivas’a patates toplamaya giden yaklaşık 500-600 Kahtalı mevsimlik tarım işçisinin zor durumda olduklarını öğrenince Sivas-Yıldızeli Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin’i arayıp durumu bildirmesi üzerine, harekete geçen yetkililer, Şarkışla Tat, Ulaş ve Kalecik köyleri bölgesinde patates toplayan Kahtalı tarım işçilerine ulaşarak sıkıntılarını dinlediler.
Zor şartlarda, elektriksiz, susuz ve soğukta kalan mevsimlik işçilere el uzatıldı. Kaymakam Zengin, ırgatların sorunlarının çözüleceğini söyledi.
Elçi (Irgat sorumlusu) olan Ahmet Polat, “Yıldızeli Kaymakamı, beraberinde bazı yetkililerle birlikte bulunduğumuz yere gelerek sorunlarımızı dinledi. Kendilerine sorunlarımızı ilettik. Yıldızeli Kaymakamı bize Milletvekili Mehmet Metiner’in bilgi vermesi ile durumdan haberdar olduklarını söyledi. Burada bulunan 500-600 kişi adına bizi yalınız bırakmayan Milletvekilimiz Mehmet Metiner’e teşekkür ediyoruz” dedi.
Polat, “Burada 400- kişi bulunmakta. Biraz ileride bulunan Tat köyünde ise Hemşik Köyü ve çevre köylerden gelen yaklaşık 200 kadar Kahtalı mevsimlik tarım işçileri var. Burada çok zor şartlar altında çalışıyoruz. Kendi yapmış olduğumuz derme çatma barakalarda kalıyoruz. Su yok, elektrik yok. Durumumuzdan haberdar olan Milletvekilimiz Mehmet Metiner’in sorunlarımızla yakından ilgilendiğini öğrendik. Bu duruma çok sevindik. Burada bulunan 500-600 vatandaşımız adına Sayın Milletvekilimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.