Ege Metro ihalesi için 38 firma yarışacak

Metro ihalesi için 38 firma yarışacak

15.12.2017 - 04:33 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7.2 kilometrelik Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu’nun hat uzunluğunu 26 kilometreye çıkarmak için ihaleye çıkıyor.

Metro ihalesi için 38 firma yarışacak

İnşaat çalışmaları sırasında günlük yaşamın olumsuz etkilenmemesi için ‘derin tünelle’ geçilecek hattın 20 Aralık 2017 olarak duyurulan ihale tarihi, firmaların yoğun ilgisi sonucunda gelen talep üzerine 9 Ocak’a ertelendi.

Haberin Devamı

7 istasyon olacak

Uluslararası ihalede dörtü yabancı olmak üzere toplam 38 firma ihale dosyası satın aldı. Bu sayının ihale tarihine doğru daha da artması bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7.2 kilometre uzunluğunda, 7 istasyondan oluşacak Fahrettin Altay-Narlıdere hattı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile kredi sözleşmesini imzaladı ve yapım işinin ihalesi için gerekli prosedürleri tamamlayarak uluslararası ihale ilanına çıktı.

2 aşamalı ihalenin ilk aşaması 9 Ocak 2018 tarihinde yapılacak. İlk aşamada teknik teklifler sunulacak; gerekli değerlendirme sonucu 2. aşamaya geçilerek mali teklifler alınacak. İhale aşamasının tamamlanmasının ardından hattın yapımına başlanılması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

9 Ocak 2018’de iki aşamalı yapılacak

İhalesi, 20 Aralık 2017’den 9 Ocak 2018’e ertelenen Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu’nda vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için ‘derin tünelle’ hat çalışmaları yapılacak. İhale iki aşamadan meydana gelecek. Birinci aşama da teknik teklifler sunulacak. İkinci aşamasında ise mali teklifler alınacak.

Yazarlar