Gündem Mevcut yapının korunması kararlaştırıldı

Mevcut yapının korunması kararlaştırıldı

18.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yargıtay’daki ceza ve hukuk dairelerinin baktığı davalar ve üye yapılarını değiştirmek için çıkarılan yasa sonucu yapılan Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu seçimlerinde umduğunu bulamayan iktidar, Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nun dairelerdeki mevcut yapının korunması kararıyla ikinci kez sarsıldı.

Mevcut yapının korunması kararlaştırıldı

Birinci Başkanlık Kurulu’nun hazırladığı bu yöndeki taslak, 321 kişiyle toplanan Genel Kurul’da ezici bir çoğunlukla kabul edildi. Çoğunluğun görüşüne iktidara yakın 35 üye ise katılmadı. Mevcut tablo, istinaf mahkemeleri hayata geçirilse dahi Yargıtay’daki dairelerin yapısının ve baktıkları davaların iktidarın istediği biçimde değiştirilmesinin kolay olmayacağını gösterdi.
İktidarın son yargı paketini çıkartırken en büyük hedeflerinden birisi de, Yargıtay’daki hukuk ve ceza dairelerinin baktıkları davalar ve bu dairelerde görevli üyelerin yapısını değiştirmekti. Yapılan seçimi, Yargıtay Birinci Başkanı Ali Alkan’ın oluşturduğu belirtilen ve cemaat, sosyal demokrat ve bazı muhafazakâr adaylardan oluşan liste kazandı.