Gündem Mevlana’yı anma ‘hoşgörü’ ile başladı

Mevlana’yı anma ‘hoşgörü’ ile başladı

08.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konya’da Mevlana’nın ölüm yıldönümü törenleri için ‘Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü’ düzenlendi. Yürüyüşe katılan Bakan Elvan “Bütün dünyanın Hz. Mevlana’yı okuması ve anlaması lazım” dedi

Mevlana’yı anma ‘hoşgörü’ ile başladı

Konya’da her yıl 7-17 Aralık arasında düzenlenen ’Mevlana’nın 741’inci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri’nin ilk etkinliği olan ’Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü’ Mevlana ve Şems-i Tebriz’in buluşuğu anı simgeleyen ’Kandil Uyandırma’ programıyla başladı. Duanın ardından Genelkurmay Başkanlığı Mehter Bölüğü ve Konya Türk Tasavvuf Topluluğu eşliğinde yürüyüş yapıldı.
Yürüyüşe Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Mevlana’nın 22’nci kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru ile kentte bulunan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Trabzonspor Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu da katıldı.

Sema gösterisi ile son buldu
Bakan Elvan, ”Bugünki yaşanan olayları dikkate aldığımızda sadece Türkiye’nin değil, bütün dünyanın Hz. Mevlana’ya, onun düşüncelerine ve yaklaşımlarına ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Bütün dünyanın Hz. Mevlana’yı daha iyi tanıması, okuması, anlaması gerektiğini düşünüyorum” dedi. Mevlana’nın 22’nci kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru da “İnşallah bu törenler bilgiyi, birliği, beraberliği etrafında toparlayacak” dedi. Tören, Konya Türk Tasavvuf Topluluğu sema gösterisi ile sona erdi.

Haberin Devamı

Müzeye giriş ücretsiz oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatı üzerine Mevlana Müzesi’ne girişler ücretsiz oldu. Her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında Mevlana’yı anmak için düzenlenen törenler kapsamında önceden 5 lira olan müzeye giriş artık ücretsiz olacak.

Eskişehir-Konya tren hattı açıldı

Başbakan Davutoğlu, Eskişehir’de “Konyalı olarak da Eskişehirli olarak da şimdi Ankara’da bir başbakan olarak gurur duyarak ifade ediyorum: Eskişehir-Konya hattı açıldı. Benim doğduğum şehirle gelin aldığım şehir buluşmuş oldu” dedi.

Yazarlar