Gündem Mezara beyaz duvak

Mezara beyaz duvak

14.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

10 yıl önce Faruk Kalkavan’ın kullandığı cipin çarpmasıyla hayatını kaybeden gelinlik tasarımcısı Sinem Yalçın mezarı başında anıldı. Mezara duvak örten aile, “Sinem toprakta ama ölümüne neden olan kişi geziyor” dedi

Mezara beyaz duvak

İstanbul’da iş adamı İhsan Kalkavan’ın yeğeni Faruk Kalkavan’ın kullandığı lüks cipin çarpmasıyla hayatını kaybeden moda tasarımcısı Sinem Yalçın, ölümünün 10’uncu yılında mezarı başında anıldı. Yalçın ailesi, gelinlik tasarımcısı olan kızları Sinem’i anmak için mezarına beyaz duvak örttü.

Mezara beyaz duvak


Viyana Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi’ni bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü’nde yüksek lisans yapan Sinem Yalçın (29), 14 Ocak 2008 tarihinde ünlü Kalkavan ailesinin ferdi Faruk Kalkavan’ın kullandığı cipin çarpmasıyla hayatını kaybetmişti. Yalçın ailesi, ölümünün 10’uncu yıl dönümünde kızlarının mezarına giderek gözyaşı döktü.

‘Dünyaları kararsın’

10 yıl önce yaşamını yitiren kızlarının acısını hâlâ hissettiklerini söyleyen anne Neşe Yalçın, “Sinem toprakta ama katili elini kolunu sallayarak geziyor. Allah’a havale ediyorum. Bir gün onlar da bu acıyı çekecek. Kocaman bir 10 yıl oldu aramızdan ayrılalı ama Sinem hep yanımdaymış gibi. Bugün de yavruma beyaz duvak getirdim, yüzünü örtmek istedim. Sinem’i duvaklı gelin edemedim. O yüzden duvağı mezarına getirdim. Allah bunu yapanların yanına bırakmasın. Bizim dünyamızı kararttılar, onların da dünyası kararsın” dedi.

‘Biz hep ağlıyoruz’

Baba Sinan Yalçın ise, “Faruk Kalkavan kazadan sonra tutuklandı. Üç ay cezaevinde yattıktan sonra serbest kaldı. Önce Pensilvanya’ya gitti. Sonra suçlu iade anlaşmamız olduğu için orada yakalanacağını anlayınca Belarus’a gitti. Türk adaleti onu oradan getirdi. Biraz daha cezaevinde yatıp denetimli serbestlikle çıktı. Şu anda ünlü bir Amerikan emlak şirketinin Türkiye ve Azerbaycan temsilciliğini aldı. Böyle bir suçlu, nasıl böyle bir zincire dahil edilir bilmiyorum. Faruk Kalkavan bir cinayet işlemiştir! Her cuma günü buraya gelip kızımızın başında ağlamaktan başka yapacağımız bir şey kalmadı” dedi.

Kaçtı, yakalandı yatıp çıktı!

Sinem Yalçın ve arkadaşı Elif Çelik, 14 Ocak 2008’de otomobil ile gezmeye çıkmıştı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yoluna giren Yalçın’ın otomobilinin tamponuna arkadan gelen bir otomobil çarptı.
Hasara bakmak isteyen genç kız, biraz gittikten sonra durup aracını emniyet şeridine çekti. Bu sırada Faruk Kalkavan’ın (24) kullandığı cip, girilmesi yasak emniyet şeridine girerek Sinem Yalçın’a hızla çarptı. Yalçın ağır yaralanırken, yanındaki Elif Çelik bariyerin arkasına atlayıp canını zor kurtardı. Kalkavan yan yatarak 20 metre sürüklenen cipten çıktıktan sonra genç kızı ölüme terk edip kaçtı.

Tüm kemikleri kırılan ve hastanede 12 ünite kan verilen Sinem Yalçın, müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Kaçan cip sürücüsü aranırken, ertesi gün aracı kullandığını iddia eden başka bir şahıs polise teslim oldu. Faruk Kalkavan aracı kullanan kişi olduğunun belirlenmesiyle tutuklandı.

Bir hayatı söndürdü

Kalkavan hakkında ‘bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan 3 yıldan 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Üsküdar 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Kalkavan, 3.5 ay kaldığı cezaevinden ilk duruşmada tahliye edilirken, ‘bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan 5 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 28 ay sonra hapis cezasını onadığında Faruk Kalkavan kayıplara karıştı. Sinem Yalçın’ın ailesi yakalanması için hukuk mücadelesi başlatırken, Kalkavan için kırmızı bülten çıkarıldı. Belarus’un Minsk şehrinde madencilik şirketi kuran firari Kalkavan, gözaltına alındıktan 10 ay sonra Türkiye’ye getirilip cezaevine konuldu. Üç ayı kapalı, 11 ayı açık cezaevinde geçen tutukluluğun ardından tahliye edildi.