Gündem Mezarlara bayram şekeri bıraktılar

Mezarlara bayram şekeri bıraktılar

06.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Tanışık köyünde bu bayram coşku değil hüzün vardı. PKK’lı teröristlerin bomba yüklü kamyoneti patlatması sonucu hayatını kaybeden 16 kişinin aileleri ve yakınları, mezar başında gözyaşı döküp kürtçe ağıtlar yaktı, bayram şekeri bıraktı

Mezarlara bayram şekeri bıraktılar

Ramazan Bayramı bazı yerlerde hüzün, bazı yerlerde sevinç ve coşkuyla kutlandı. Diyarbakır merkez Sur İlçesi Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası’nda 12 Mayıs’ta PKK’lı teröristlerin bomba yüklü kamyoneti patlatması sonucu yaşamını yitiren Tanışık köyünden 16 kişi Ramazan Bayramı nedeniyle mezarları başında gözyaşları ve dualarla anıldı. Bu yıl bayramı buruk geçiren Tanışıklılar, sabah bayram namazı kıldıktan sonra bomba yüklü kamyonetin patlatılmasıyla yaşamını yitiren yakınlarını mezarı başında ziyaret etti. Kürtçe ağıtların yakıldığı mezar başında kadınlar, çocuklar, gençler gözyaşı döküp, teröre lanet okudu.

Haberin Devamı

Katliamda hayatını kaybeden 16 kişinin mezarına yakınları tarafından bayram şekeri bırakıldı.

PKK teröründe yakınlarını kaybeden köylüler, bu yıl onlarsız ilk bayramı geçirdiklerini dile getirdi.

Camiye akın ettiler

Sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı Hakkari Yüksekova’da uzun süre evlerinden uzak kalan vatandaşlar, sabah erken saatlerde bayram namazı için camilere akın etti. İlçe merkezindeki İhsaniye Camii’nde birlikte saf tutan vatandaşlar, namazın ardından yeniden huzurlu bir ortama kavuşabilmek için dua etti.

Cizre’de de evlerine dönüş yapan ilçe halkı, bayram namazı kılmak için camilere akın etti. Camide yer bulamayanlar, avlu ve sokaklara serilen kilim ve kartonların üzerinde ibadetini gerçekleştirdi. Namazın ardından birbirleriyle bayramlaşan vatandaşlara hayırseverler tarafından simit, ayran ikram edildi.