Gündem Mezuniyet töreninden ameliyat masasına

Mezuniyet töreninden ameliyat masasına

08.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçen yıl temmuz ayına kadar ciddi bir sağlık sorunu bulunmayan, karnında ve ayaklarında ödem oluşunca hastaneye başvuran Aysel Özduran, karaciğerinin iflas ettiğini öğrendi.

Mezuniyet töreninden ameliyat masasına

Özduran’a, ‘otoimmün hepatit’ tanısı konuldu ve karaciğer nakli olması gerektiği söylendi.

Kep sözünü tuttu

Aysel Özduran, İzmir’de gastroenteroloji profesörünün takibine girerek siroz tedavisi görmeye başlarken, nakil kararı üzerine de İzmir Kent Hastanesi’ne başvurdu. Eşi ve çocukları gönüllü donör oldu, ancak tetkikler sonucunda eşi ve oğlu uygun bulunmadı. Tek uygun verici kızı Gizem olurken, anne Özduran kızının “Hemen ameliyat olalım” önerisini reddetti. Kadavradan bağış bekleyeceğini söyleyen anne Özduran, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Muğla Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi kızının donörlüğünü, okulunu bitirip mezun olması halinde kabul edeceğini söyledi. Gizem eğitimini tamamladı ve 25 Mayıs’ta düzenlenen mezuniyet töreninde kep attı.

Annesinin şartını yerine getiren genç kız, 10 Haziran’da da annesiyle birlikte ameliyat masasına yattı. Başarılı geçen operasyonun ardından önce Gizem, ardından annesi Aysel Özduran taburcu oldu.