Diyarbakır MHP İL BAŞKANLIĞI’NDA SANDIK EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

MHP İL BAŞKANLIĞI’NDA SANDIK EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

22.03.2014 - 14:56 | Son Güncellenme:

.

MHP İL BAŞKANLIĞI’NDA SANDIK EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Ortadoğu Gazetesi Yazarı A. Savaş Çolak, MHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.
Ziyarette, MHP Diyarbakır İl Başkanı M. Teyar Karakoç ve MHP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ömer Bozkaya hazır bulundu. MHP Genel Merkezi Seçim İşleri Komisyonu tarafından sandık eğitimi vermek ve bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmek üzere Diyarbakır’a gelen Çolak, Türkiye'nin Nevruz Bayramı'nı kutladı. Nizamülmülk’ün Selçuklu astronomlarına yaptırdığı Celali takvimi esasına göre yeni yılın başlangıcı anlamına gelen Nevruz’un bu manada da baharın, güzelliğin, sıcağın gelişi, insanların yenilendiği, tazelendiği, yüzlerinin güldüğü bir zamanın başlangıcı olduğunu belirten Çolak, bu vesile ile herkesin Nevruz Bayramı’nı kutladı. Diyarbakır’da, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 17 ilçede MHP adaylarıyla birlikte bugün gerçekleştirdikleri sandık eğitimi ile Diyarbakır’da da iddialı olduklarını ifade eden Çolak, MHP’nin 81 ilde 1394 seçim bölgesinde kendi adaylarıyla seçime girip, her bölgede aynı vaatleri insanlara vererek buralarda iddialı olduklarını göstereceklerini kaydetti. Çolak, “MHP bildiğiniz gibi üretken belediyecilik anlayışı prensibine göre bir model ortaya koydu. Türkiye’nin en ücra köşesindeki vatandaşa kadar iletişim halinde, sorunlarından haberdar olan, hayat kalitesini yükseltmeyi hedefleyen belediyecilik anlayışını bu üretken belediyecilik modelinde benimsemektedir. Bu üretken belediyeciliğin temek referansı, kaynakların doğru kullanımı israf edilmemesidir. Belediyecilik anlayışımız halka hizmeti hakka hizmet gören bir belediyecilik anlayışıdır” dedi.
“TWİTTERIN KAPATILMASI TÜRKİYE’Yİ 3. DÜNYA ÜLKELERİ ARASINA ÇEKMİŞTİR”
Twitter'ın kapatılmasını eleştiren Çolak, bu durumun Türkiye Cumhuriyeti’nin 3. dünya ülkeleri arasında yerini almasına neden olduğunu savundu. Çolak, "Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı twitterı yasaklarken aynı zamanda Başbakan yardımcısı ve Büyükşehir Belediye Başkanı gayri yasal yollardan twittera girmekte ve daha da enteresanı Cumhurbaşkanı da Türkiye’de yasaklanmış twittera girerek sosyal medyanın yasaklanmasını protesto etmektedir, eleştirmektedir. Dolayısıyla bu hal, hiç iyi bir hal değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin iktidarının düştüğü trajikomik durumu da gözler önüne sermektedir. Biz 30 Mart seçimlerinin sağduyulu, itidalli ve geçmesini temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından sandık eğitimi verilip, heyet bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.