Gündem MHRS Hastane Randevu Sistemi ve MHRS Hastane Randevu Sistemi Üyelik

MHRS Hastane Randevu Sistemi ve MHRS Hastane Randevu Sistemi Üyelik

26.06.2015 - 13:20 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevu sistemine üye olarak hastane randevunuzu kolayca alabilirsiniz. MHRS sistemine nasıl üye olunur ve MHRS online hastane randevu nasıl alınır bu sorularınızın yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

MHRS Hastane Randevu Sistemi ve MHRS Hastane Randevu Sistemi Üyelik

Sağlık Bakanlığı’nın dijital platformda yer alan Merkezi Hastane Randevu (MHRS) sistemi ile vatandaşın kamu hastanelerinde yaşadıkları sorunlardan tamamen kurtulabiliyor. Türkiye’deki sağlık hizmetlerinde çağdaş dünya standartlarının yakalanabilmesi amacı ile geliştiril MHRS hastane randevu sistemi Sağlık Bakanlığı bünyesinde vatandaşın sağlık hizmetlerinde de internet avantajlarından ve kolaylıklarından yararlanabilmesine yardımcı oluyor. Bu neden ile de günümüz modern teknolojisini sağlık hizmetlerinde en aktif şekilde kullanmaya başlayan Sağlık Bakanlığı’nın online hastane randevu sistemi ile birlikte internete erişim sağlayabildiğiniz her yerden son derece pratik bir şekilde hastane randevularınızı alabilirsiniz.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşın hizmetine sunulan MHRS hastane randevu sistemi ile birlikte vatandaşa sunulan önemli kolaylıkların yanı sıra yeni nesil ve modern sağlık hizmeti standartlarında önemli avantajlarda elde edebilmesi sağlanabiliyor. İnternet üzerinde yer alan MHRS hastane randevu sistemi sayesinde vatandaş sadece ikamet ettiği konumda bulunan kamu hastanesine değil aynı zamanda da Türkiye’nin her yerinde vatandaşa hizmet veren tüm 2. ve 3. kademe kamu hastanelerine ve ayrıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerine online olarak hastane randevusu alabiliyor.

MHRS hastane randevu sistemi ile birlikte vatandaşa sunulan bir diğer önemli sağlık hizmeti ise vatandaşın doktorunu seçebilmesidir. Günümüz modern Türk sağlık sistemindeki en büyük yeniliklerinden birisi olarak öne çıkan doktorunu seçebilme imkanı, sağlık hizmetlerinde çağdaş dünya standartlarının yakalanabilmesine yardımcı oluyor. Özellikle de vatandaş gitmek istediği kamu hastanesindeki istediği polikliniğe ve doktora online randevu yer alıyor. İnternet üzerinde mhrs.gov.tr adresinden veya Sağlık Bakanlığı’nın resmi web sitesindeki online hizmetler menüsünden erişim sağlanabilen MHRS hastane randevu sistemi ile vatandaş bu gibi son derece önemli pek çok avantaja da sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platformda yer alan Sağlık Bakanlığı’nın MHRS hastane randevu sisteminde üyelik işlemleri için ‘yeni üye’ ekranından üye olunması gerekiyor. Üye olabilmek için ise vatandaşların öncelikli olarak ‘T.C. kimlik numarası’, ‘adı’, ‘soyadı’, ‘cinsiyeti’, ‘doğum yeri’, ‘doğum tarihi’, ‘baba adı’, ‘anne adı’, ‘cep telefonu numarası’, ‘sabit telefon numarası’ ve ‘e-posta adresi’ bilgileri girilmeli ve ‘parola’ bilgileri sırası ile girmeleri gerekiyor. Bu bilgiler ile sisteme üye olan vatandaşların randevu alımı için sisteme giriş işlemlerinde ise ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘parola’ bilgileri ile güvenlik kodu doğrulamasını girmeleri gerekiyor. MHRS hastane randevu sistemi içerisinde randevu alımı için ise ‘il’, ‘ilçe’, ‘‘hastane’, ‘semt polikliniği’, ‘klinik’, ‘klinik yeri’ ve ‘hekim’ seçimlerini yapmaları gerekiyor. Böylelikle seçimlere uygun olan randevu seçenekleri hekim, tarih ve saat olarak vatandaşa verilirken istenen randevu tarihi seçilebiliyor.

Haberin Devamı

Vatandaşın Merkezi Hastane Randevu Sistemi içerisinde yaptıkları randevu seçimlerine uygun herhangi bir randevu bulunmaması durumunda ise sistem otomatik olarak çevre hastanelerdeki uygun randevu seçeneklerine bakarak, uygun olanları vatandaşa sunuyor. Böylelikle vatandaş çok daha rahat bir şekilde sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesine yardımcı oluyor.