Gündem MHRS Üyelik İşlemleri Ve MHRS Hastane Randevu Alma İşlemleri

MHRS Üyelik İşlemleri Ve MHRS Hastane Randevu Alma İşlemleri

25.04.2015 - 11:54 | Son Güncellenme:

MHRS sistemine üye olarak hastane randevunuzu kolayca alabilirsiniz. MHRS hastane randevu sisteminin nasıl kullanıldığını ve MHRS hastana randevu alırken dikkat edilmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz.

MHRS Üyelik İşlemleri Ve MHRS Hastane Randevu Alma İşlemleri

Vatandaşların artık hastanelerde yaşamakta oldukları sorunlar tamamı ile sona eriyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisini sağlık hizmetlerinde en aktif şekilde kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu dijital platform üzerinde hizmete açmış olduğu Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinden son derece kolay ve hızlı bir şekilde hastane randevularını alabilme imkanı bulunuyor. Bu sayede ile de günümüz modern Türkiye’sinde artık hastanelerde sabahın ilk ışıklarında başlayan ve son derece uzun saatler alabilen sıra bekleme çilesine katlanmak zorunda kalmadan internet üzerinden son derece kolay ve hızlı bir şekilde hastane randevularını alabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

MHRS HASTANE RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Sağlık Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan MHRS hastane randevu sistemi üzerinden son derece kolay ve hızlı bir şekilde tüm Türkiye’deki kamu hastanelerine online randevu alabilme imkanı bulunuyor. Özellikle de son dönemlerde gelişen modern teknolojinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte insanların internete her yerden ve son derece kolay bir şekilde erişim sağlayabilmesine imkan vermesi ile birlikte internet kullanımının yaygınlaşması Sağlık Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan bu merkezi hastane randevu sistemlerinin yoğun şekilde kullanılmasına yo açıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın internette yer alan MHRS hastane randevu sistemi üzerinde vatandaşlar tüm Türkiye’deki kamu hastanelerine online olarak hekim, tarih ve saat olarak seçimlerini yapabiliyor. Böylelikle randevularından 30 dakika önce hastanede olarak kısa süre içerisinde randevularına girerek daha modern bir yapıda muayene olabilme imkanına sahip olabiliyor. Böylelikle kamu hastanelerindeki karmaşa ve yoğunlukta minimum seviyeye indirilebiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan MHRS hastane randevu sistemi üzerinde online randevu alımları için vatandaşların öncelikli olarak randevu sistemine üye olmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde bulunan Sağlık Bakanlığı’nın MHRS hastane randevu sisteminde üyelik işlemleri için mhrs.gov.tr adresi ana sayfasındaki ‘randevu al’ seçeneğinden üye girişi ekranına ulaşılabiliyor ve burada ‘yeni üye’ seçeneği ile üyelik sayfasına girilebiliyor. Vatandaşlar üyelik sayfasında ‘T.C. kimlik numarası’, ‘doğum tarihi’, ‘doğum yeri’, ‘isim’, ‘soyisim’, ‘cinsiyet’, ‘baba adı’, ‘anne adı’, ‘cep telefonu’, ‘sabit telefon’ ve ‘e-posta adresi’ bilgilerini girmeleri gerekiyor. Ayrıca sisteme girişlerde kullanılacak özel bir ‘parola’ belirlenmesi de gerekiyor. Böylelikle üye olunan MHRS hastane randevu sisteminde giriş işlemlerinde ‘T.C. kimlik numarası’ ile birlikte üyelikte belirlenen parola kullanılıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ne giriş yapan vatandaşlar seçimlerini kendi istekleri doğrultusunda en pratik şekilde yapabiliyor. Özellikle de genel kullanıcıya hitap etmesi dolayısı ile son derece pratik bir kullanıma sahip ara yüzü bulunan MHRS hastane randevu sistemi içerisinde vatandaşlar ‘il’, ‘ilçe’, ‘hastane’, ‘klinik’, ‘klinik yeri’ ve ‘hekim’ seçimlerini yapabiliyor. Böylelikle sistem tarafından otomatik olarak seçimlere uygun olan tarih ve saatlerdeki randevu seçeneklerini sunuyor. Vatandaşlarda bu seçenekler içerisinde kendileri için en uygun olanı seçebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Vatandaşlar MHRS hastane randevu sisteminde doktoruna iletmek istediği özel randevularını da iletebilme imkanına sahip olabiliyor. Ancak randevu sisteminde seçimlere uygun kriterlerde randevu seçenekleri olmaması durumunda otomatik olarak en yakın çevre kamu hastanelerinden alternatif randevu seçenekleri de vatandaşlara sunuluyor.