Gündem MHRS üzerinden online hastane randevu alma işlemi

MHRS üzerinden online hastane randevu alma işlemi

20.03.2015 - 15:19 | Son Güncellenme:

MHRS üzerinden hastane randevu alabilmek oldukça kolay hale gelmiştir. MHRS hastane randevunuzu alabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

MHRS üzerinden online hastane randevu alma işlemi

Yaşantımız boyunca en az bir kere bile olsa hastaneye yolumuz düşmektedir. Gerek hasta olduğumuz için, gerekse genel kontrol amacı ile başvurduğumuz hastanelerden, her zaman beklentimizi karşılayan hizmeti alamayabiliyoruz. Özellikle hastanedeki uzun sıra ve kuyrukları beklemek durumunda olmak bizleri oldukça sıkan ve zorlayan durumlardır. Bir de eğer, ağır bir rahatsızlığınız ya da yaşlı veya çocuk hastanız var ise, bu sıra bekleme durumu çok daha zor olacaktır. Bu gibi olumsuz durumların önüne geçmek amacı ile devletin yapmış olduğu bir takım yenilikler bulunmaktadır.

Haberin Devamı

MHRS HASTANE RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Merkezi Hekim Randevu Sistemi, vatandaşların daha hızlı, daha nitelikli ve daha vatandaş odaklı bir hizmet almalarını amaçlayan devletin, oluşturmuş ve vatandaşların hizmetine sunmuş olduğu bir programdır. MHRS uygulaması, günümüzün teknolojik şartlarına uygun olarak geliştirilmiştir. Yani bu durumda, MHRS uygulaması elektronik ortam üzerinden ve telefon hattı üzerinden hizmet sunmaktadır.

Haberimizin devamına göz attığınız takdirde, MHRS programı ile ilgili ayrıntılı olarak bilgi edinebilirsiniz.

MHRS programını iki farklı şekilde kullanarak, hastaneden randevunuzu kolayca alabilirsiniz. MHRS uygulamasının bu iki yöntemi şu şekildedir;

  1. Online sistem aracılığı ile, MHRS uygulamasına giriş yaparak alınan hastane randevu işlemi ve,
  2. Alo 182 nolu telefonun aranılması yolu ile alınan hastane randevu sistemi.

Yazımıza, elektronik ortam aracılığı ile yapılan hastane randevusu alma işlemini anlatarak devam edelim. Bu durumda MHRS uygulaması dijital ortam üzerinde şu şekilde kullanılmaktadır;

Haberin Devamı

* MHRS uygulaması aracılığı ile hastane randevunuzu alabilmek için ilk adım olarak, www.mhrs.gov.tr adresine giriş yapınız.

* Daha sonra açılacak olan sayfada, en sağ bölümde bulunan ‘Randevu Al’ yazan alanı göreceksiniz. Bu başlığa tıklayınız.

* Devamında ise, karşınıza yeni bir sayfa gelecektir ve bu sayfada başlığı ‘Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ şeklinde olan bir tablo karşınıza çıkacaktır.

* Bir sonraki aşamada, bu tabloda ‘Vatandaş Giriş Ekranı’ yazan bir bölüm vardır. Bu bölüme tıklayınız.

* Daha sonra, yeni açılan bu ekranda; T.C kimlik numarası, şifre ve güvenlik kodu şeklinde bulunan bölümleri doldurunuz ve devamında ‘Giriş’ yazan bölümü işaretleyiniz.

* Sonraki adımda ise;

* Eğer ilk defa MHRS uygulamasını kullanacaksanız, yine bu sayfada sol alt tarafta bulunan ve ‘Yeni Üye’ yazan bölüme tıklayınız ve sonrasında ise MHRS uygulamasına üye olunuz.

* Bundan sonraki aşamada, yani MHRS uygulamasına kayıt olduktan ve devamında yukarıda anlatmış olduğumuz işlemleri de gerçekleştirdikten sonra;

* il, ilçe, hastane, semt kliniği, klinik, klinik yeri ve doktor seçeneklerini kendi istediğiniz ve tercih ettiğiniz şekilde seçiniz ve ardından ise ‘Randevu Ara’ seçeneğine tıklayınız.

Haberin Devamı

* Daha sonra yapmış olduğunuz bu randevu araması sonucunda, sistemin sizin istedikleriniz doğrultusunda seçmiş olduğu, hastane, doktor ve saat bilgileri ekrana düşecektir.

* Devamında, bu arama sonuçları arasından, sizin için uygun olan seçenekleri işaretleyiniz ve ardından ‘Randevuyu Kaydet’ yazan seçeneğe tıklayınız.

* Anlatıldığı şekilde yol izleyerek MHRS uygulaması üzerinden, hastane randevunuzu alıp, işlemlerinizi tamamladıktan sonra, yine bu sayfada bulunan ‘Çıkış’ yazan seçeneğe tıklayınız ve güvenli bir şekilde çıkış yapınız.

Yazımızı Alo 182 nolu hat üzerinden kullanılan MHRS uygulamasını anlatarak sonlandıralım. Buna göre;

Alo 182 nolu hattı arayarak ve karşınıza çıkan operatörün yönlendirdiği sorulara cevap vererek, hastane randevunuzu alabilirsiniz.

Yazarlar