Teknoloji Parasını iPhone'a yatıranlara milletvekilinden tartışılacak sözler

Parasını iPhone'a yatıranlara milletvekilinden tartışılacak sözler

08.03.2017 - 16:02 | Son Güncellenme:

İnsanların iPhone'a para yatırmasından şikayetçi olan Amerika Birleşik Devletleri'nden kongre üyesi Jason Chaffetz, son günlerin en çok tartışılacak sözlerinden birine imza attı

Parasını iPhonea yatıranlara milletvekilinden tartışılacak sözler

CNN'de sabah saatlerinde yayınlanan bir programına konuk olan Jason Chaffetz, insanların iPhone almak yerine parayı sağlığa yatırmalarını istedi. "Amerikalıların seçimleri var, her zaman seçim yapabilirler." diyerek, özgürlük noktasından konuya giren Chaffetz, sözlerine şu şekilde devam etti: "Bu seçim noktasında kendilerine yeni, güzel bir iPhone alabilirler. Çok sevdikleri iPhone için yüzlerce doları bir anda harcayabiliyorlar. Ama belki bu parayı iPhone'a vermek yerine, kendileri için sağlık yatırımları, harcamaları yapabilirler."

Haberin Devamı

Bu sözlerinin ardından tepki çeken Chaffetz, konuya şu şekilde açıklık getirdi: "Belki de bahsettiğim şeyle kimleri kastettiğimi tam olarak anlatamadım. Sağlık ve iPhone arasında seçim yapması gereken, normal şartlarda iPhone almaya parası ucu ucuna yetecek veya yetmeyecek insanları kast ettim."

Jason Chaffetz'in bu sözlerinin ardında 2014'te yılında yapılan ve eski ABD başkanı Barack Obama'nın da desteklediği bir araştırma yatıyor. Bu araştırmanın sonuçlarına göre, hanelerin sağlık kalitesi hızla düşerken, pahalı Teknolojik oyuncaklara olan ilgi de aynı oranda artıyor.

Yazarlar