Gündem Milli Piyango çekilişi (19 Aralık 2017)

Milli Piyango çekilişi (19 Aralık 2017)

19.12.2017 - 10:27 | Son Güncellenme:

Milli Piyango çekilişleri her ayın 9, 19 ve 29’uncu günlerinde düzenlenir. 9 Aralık tarihinde düzenlenen son çekilişte büyük ikramiye 4 talihliye çıktı. Talihlilerden üç kişinin İstanbul, bir kişinin de Ankara’dan biletini aldığı açıklandı. Talihlilere büyük ikramiye kazandıran numaralar; 313622 oldu.

Milli Piyango çekilişi (19 Aralık 2017)

Milli Piyango’nun son çekilişinde 4 talihli büyük ikramiyenin sahibi oldu. Büyük ikramiye olarak 2 milyon 500 bin lira almaya hak kazandılar. Büyük ikramiyeyi sadece 1 rakam ile kaçıranlara da teselli ikramiyesi olarak 2 bin 500 lira verildi. Son rakama göre kazandıran sayılar 0 ve 6 oldu. Talihliler 24 lira ikramiye almaya hak kazandı. Son iki rakamı bilenler 48, son üç rakamı bilenler de 60 lira ikramiye aldı.


MİLLİ PİYANGO ÇEKİLİŞ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

MİLLİ PİYANGO İKRAMİYELERİ NEREDEN ALINIR?

Çekilişlerde ikramiye kazanan talihlilere, son 3 rakama kadar olan ikramiyelerin ödemeleri gezici bayiler veya sabit bayiler tarafından yapılır. Milli Piyango İdaresi’nin yetki verdiği bayiler, son dört rakam ve son beş rakama ait ikramiyelerin de ödemelerini yapabilirler. Belirlenen ikramiye tutarları dışında kalan ödemeler, bayilerin yetki alanı dışındadır. Sanal ortam bayileri ile baş bayiler, Milli Piyango İdaresi ile imzaladıkları sözleşme çerçevesinde belirlenen miktar kadar ikramiye ödemesi gerçekleştirebilirler.
Özel yılbaşı çekilişlerinde, çekiliş biletlerinin kupürüne bakılmadan 1 milyon lira ve üzeri ikramiyeler ile yıl içinde düzenlenen diğer çekilişlere ait büyük ikramiyeler sadece Milli Piiyango İdaresi tarafından ödenir. Bu ikramiye tutarlarının altındaki ikramiyeler, Milli Piyango İdaresi’nin şubelerinden ödenir. Gerekli görülmesi halinde ödeme yapılacak ikramiye tutarları için miktar arttırılabilir ya da azaltılabilir.

MİLLİ PİYANGO ÇEKİLİŞİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Çekilişlere 18 yaşından küçük olanlar katılamaz. Katılmış olsalar bile ikramiye verilmez. Çekiliş ile ikramiye kazanan talihlilerin, bir yıl içinde ilgili yerden ikramiyelerini alması gerekir Bir yıl sonunda alınmamış olan ikramiyeler zaman aşımına uğrar ve zaman aşımına uğramış olan ikramiyeler için ödeme yapılmaz. Zaman aşımının, resmi tatile ya da hafta sonu denk gelmesi halinde ilk iş gününde mesai saati bitene kadar talihliler ikramiyelerini alabilirler.

Talihlilerin ikramiyelerini alabilmesi için, çekiliş bileti üstündeki numaralar, seri numara, ikramiye tutarı ve bilet fiyatı görünmeli ve net olarak okunabilmelidir. Bilet üzerinde yırtılma ya da kopması halinde, rakamlar rahatça okunuyorsa bu ikramiyenin ödenmesi için sorun teşkil etmez.