Milliyet Executive İş dünyasında önemli atamalar var

İş dünyasında önemli atamalar var

07.10.2022 - 04:11 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin önde gelen şirketleri, ekim ayında da stratejik birimlerdeki yönetici atamalarını sürdürdü. Bankacılıktan telekomünikasyona, tekstilden teknolojiye geniş bir yelpazede gerçekleşen atamalar ağırlıklı olarak pazarlama, finans ve insan kaynakları birimlerinde gerçekleşti.

İş dünyasında önemli atamalar var

Data Expert tarafından derlenen şirketlerin yeni görevlendirmeleri şu şekilde:

Haberin Devamı

Ayça Mutluer Bayraktar Enza Home ve Yataş Bedding / Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı

Yataş Grup’ta üst düzey bir atama gerçekleşti. Enza Home ve Yataş Bedding Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevine Ayça Mutluer Bayraktar atandı. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü Mezunu olan Bayraktar, kariyerinde Unilever’de Ürün Müdürü, PepsiCo Beverages Türkiye’de Pazarlama Müdürü, Domino’s Pizza’da Pazarlama ve Satış Direktörü, D&R’da Pazarlama ve Kategori Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. Son olarak Sisal Şans’ta Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı pozisyonunda çalışan Bayraktar, 1 Eylül itibarıyla Yataş Grup’taki yeni görevine başladı.

Nazlı Tlabar Güler Vodafone Türkiye /İnsan Kaynaklarından Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı

Haberin Devamı

Vodafone Türkiye İnsan Kaynaklarından Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı pozisyonuna Nazlı Tlabar Güler getirildi. Yeni görevine 12 Eylül itibarıyla başlayan Güler, Vodafone Türkiye’nin İnsan Kaynakları alanındaki tüm fonksiyon ve operasyonlarının yönetimini üstlenecek. İnsan Kaynakları alanında Telekomünikasyon, Bankacılık ve Sigorta sektörlerinde toplam 19 yılı aşkın deneyime sahip olan Nazlı Tlabar Güler kariyerine Avea’da başladı. Güler bu şirkette 7 yıl boyunca Yetenek Yönetimi ve Gelişimi ve İK İş Ortaklığı alanlarında sorumluluk üstlendi. 2011 yılı itibarıyla kariyerine HSBC’de devam eden Güler, İK İş Ortaklığı ve Organizasyonel Gelişim alanlarında görev aldı, önemli transformasyon projelerini hayata geçirdi. 2018 yılında Cigna Finans ve Emeklilik şirketine geçen Güler, burada İnsan Kaynakları, Süreç ve Stratejik Program Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

İpek Erhan ING Türkiye / Kurumsal Müşteriler Genel Müdür Yardımcısı

ING Türkiye Kurumsal Müşteriler Direktörü İpek Erhan, ING Türkiye Kurumsal Müşteriler Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Erhan, yeni görevinde hem merkezi Türkiye’de olan hem de ana hissedarı yurt dışında olup Türkiye’de faaliyet gösteren kurumsal firmalarla ilişkileri yürütüp, ING’nin Türkiye’de kurumsal müşteriler alanında büyümesine, çok yönlü gelişimine liderlik edecek.

Haberin Devamı

Hande Yalgın Yemeksepeti / CPCO

Yemeksepeti’nde İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CPCO) görevine Hande Yalgın getirildi. İstanbul Üniversitesi’nde Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler ile İnsan Kaynakları Yönetimi alanlarında öğrenim hayatını tamamladıktan sonra CoActive Koçluk eğitimi de alan Yalgın, profesyonel kariyerine Avis İnsan Kaynakları departmanında başladı. Daha sonraki yıllarda Arkas Holding, Turkcell, Yıldız Holding ve Vodafone’da çeşitli İnsan Kaynakları liderlik rolleri üstlenen Yalgın; Logo Yazılım, Modanisa ve son olarak OTI Holding’de CHRO görevinde bulunuyordu.

Özge Gürsoy ING Türkiye / Uyum Risk Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı

ING Türkiye bünyesinde Uyum Risk Yönetimi Direktörü olarak görev yapan Özge Gürsoy, Uyum Risk Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. ING Türkiye’de 5 yılı aşkındır Uyum Risk Yönetimi’nden sorumlu olan Gürsoy, yeni görevinde bu alanda kurumun çevikliğini artırılmasına ve daha etkin bir risk yönetimi yapısının hayata geçirilmesine liderlik edecek. Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden 2000 yılında mezun olan Gürsoy, 2011 yılında Bilgi Üniversitesi Bankacılık, Kurumsal Finans ve Menkul Kıymetler Hukuku Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. 21 yıllık bankacılık tecrübesinin son 16 yılında uyum, iç kontrol ve risk yönetiminde görev yapan Gürsoy, 2017’de Uyum Risk Yönetiminden sorumlu olarak ING Türkiye bünyesine katıldı.

Haberin Devamı

Selcan İkiz Gratis / Pazarlama Direktörü

Gratis’in Pazarlama Direktörlüğü görevine Selcan İkiz atandı. Sabancı Üniversitesi Üretim Sistemleri Mühendisliği bölümünden mezun olan ve yine Sabancı Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi yüksek lisansını tamamlayan Selcan İkiz, profesyonel iş hayatına Yapı Kredi Bankası’nda Pazarlama Uzmanı olarak başladı. Daha sonra Migros’ta göreve başlayan İkiz, 13 yıl boyunca Müşteri İlişkileri Uzmanı, Müşteri İlişkileri Yöneticisi, Segment Yöneticisi, Müşteri Deneyimi ve Kampanya Grup Müdürü görevlerinde bulundu.

Haberin Devamı

Sevil Tanrıdağlı Yemeksepeti / CFO Yemeksepeti’nde Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

(CFO) görevine Sevil Tanrıdağlı getirildi. Marmara Üniversitesi İngilizce Ekonomi bölümünü bitiren ve iş yaşamına Deloitte’ta başlayan Sevil Tanrıdağlı, sonrasında 15 yılı aşkın süre Mondelēz International’da yurt içi ve yurt dışı olmak üzere farklı görevlerle hazine ve finans operasyonlarının yönetiminde yer aldı. Sevil Tanrıdağlı, Yemeksepeti’ne katılmadan önce son olarak Eczacıbaşı Vitra Karo’da CFO görevinde bulunuyordu.

Sevra Erhan Colin’s / Global Pazarlama İletişimi & Müşteri Deneyimi Grup Müdürü

Colin’s’in Global Pazarlama İletişimi & Müşteri Deneyimi Grup Müdürü Sevra Erhan oldu. Erhan, markanın Türkiye de dahil faaliyet gösterdiği tüm ülkelerdeki pazarlama iletişimi ve müşteri deneyimi operasyonlarından sorumlu olacak. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde tamamlayan Sevra Erhan, Koç Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı’nı gerçekleştirdi. Damat&Tween’de ve Aras Holding’de kurumsal iletişim yöneticisi olarak görev yapan Erhan, Roman Hazır Giyim’de marka iletişim müdürlüğü görevinde bulundu. Teknomoda Sanal Mağazacılık’ın kurucu ortakları arasında yer alan Erhan, 2012’den bu yana Aydınlı Grup çatısı altında U.S. Polo Assn., Pierre Cardin, Cacharel için Marka ve İletişim Direktörü’ydü.