Milliyet Executive Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

15.09.2023 - 03:41 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin önde gelen şirketleri yönetici kadrolarını belirlemeye devam ediyor. Şirketler kurumsal hedeflerine yönelik atamalarını devam ettirdi.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Elektronikten sigortaya gıdadan havacılığa önde gelen şirketlerde gerçekleşen Data Expert'in derlediği atamalar şöyle:

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Asil Bütün: DHL Express Türkiye / Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

DHL Express Türkiye Network & Gateway Direktörü Asil Bütün, DHL Express Türkiye'nin Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Sabancı Üniversitesi Üretim Sistemleri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Asil Bütün, lisans eğitiminin ardından Lancaster Üniversitesi'nde Tedarik Zinciri Yönetimi ve Lojistik alanında yüksek lisans eğitimi aldı. Profesyonel kariyerine 2008 yılında DHL Express Belçika, Brüksel ve Almanya, Leipzig bünyesinde Network Yetenek Programı'na dahil olarak başlayan Bütün, buradaki 2 yılının ardından Bonn'a transfer olarak 5 yıla yakın bir süre Global Network Yönetimi departmanında Program Müdürlüğü görevini üstlendi. 2015 yılında DHL Express Türkiye ekibine transfer olan Bütün, sırasıyla Operasyon Geliştirme Müdürü ve Anadolu Yer Operasyonları Müdürü olarak görev yaptı. İstanbul Gateway projesinde Operasyon İş Akışı Lideri görevini üstlenerek makine ekipmanı ve operasyon süreçlerinin dizayn edilmesine ve taşınma sürecine liderlik eden Bütün, Mart 2022 yılı itibarıyla Network & Gateway Direktörlüğü görevini üstlendi. Asil Bütün, DHL Express Türkiye'de Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini DHL Express Türkiye CEO'su olarak atanan Volkan Demiroğlu'ndan devraldı.

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Seçkin Köseoğlu - Hepsiburada / Finans Grup Başkanı (CFO)

Hepsiburada, 1 Ocak 2024 itibarıyla Finans Grup Başkanlığı (CFO) pozisyonuna, hali hazırda şirket bünyesinde Stratejik Finans Bölüm Başkanı olarak görev yapan Mehmet Seçkin Köseoğlu'nun atandığını duyurdu. Köseoğlu, CFO'luk görevini 2014 yılından bu yana bu görevi yürüten Korhan Öz'den devralacak. Öz ise Hepsiburada iştiraklerindeki yönetim kurulu üyeliği görevlerine devam edecek. Hepsiburada CEO'su Nilhan Onal Gökçetekin, atamayla ilgili yaptığı açıklamada "Seçkin, kârlı büyüme ve operasyonel verimliliği artırma konusundaki deneyimi, veri analizine dayalı doğru stratejiler oluşturma konusundaki bilgi birikimi ile Hepsiburada'nın sürdürülebilir kârlı büyüme yolculuğuna katkı sağlayacak" dedi. Seçkin Köseoğlu, yeni göreviyle ilgili, "Bir süredir görev yaptığım, Türkiye'yi Nasdaq'da temsil eden ilk ve tek Türk şirketi olan Hepsiburada'da CFO rolünü üstleneceğim için mutluyum” açıklamasını yaptı. Köseoğlu, lisans derecesini 1995 yılında İTÜ Makine Mühendisliği'nden aldı. 1997'de ise Koç Üniversitesi MBA programından mezun oldu. Kariyerine P&G'de başlayan Köseoğlu, Danone, Eczacıbaşı, AMGEN Türkiye ve AMGEN MEA gibi ilaç ve hızlı tüketim malları sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin finans departmanlarında CFO'luk görevinde bulundu. Köseoğlu, şubat ayından bu yana Hepsiburada bünyesinde Stratejik Finans Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktaydı.

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Yetkin Tepeköylü - P&G Suudi Arabistan / Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Kumaş, Ev, Bebek ve Kadın Bakım Ticari Operasyonlar Başkan Yardımcısı Yetkin Tepeköylü, gerçekleştirilen atama ile Suudi Arabistan Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı görevini üstlenirken, bayrağı P&G Kafkasya ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü Değer Kurtaslanoğlu'na devretti.

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Değer Kurtaslanoğlu - P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya / Kumaş, Ev, Bebek ve Kadın Bakım Ticari Operasyonlar Başkan Yardımcısı

Ekonomi alanında Koç Üniversitesi'nde lisans eğitimi alan Yetkin Tepeköylü, P&G Türkiye bünyesinde kariyerine 2002 yılında Satış Yöneticisi olarak başladı. 2007 sonuna kadar satış departmanında çeşitli görevler üstlenen Tepeköylü, 2008 yılı itibarıyla sırasıyla Gillette & Braun Pazar Stratejisi ve Planlama Direktörü, Ev Bakımı Kategorileri Pazar Stratejisi ve Planlama Direktörü, Ulusal Zincirler Takım Direktörü, Ulusal Zincirler Kıdemli Direktörü, P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Ticari Operasyonlar, Kumaş ve Ev Bakımı Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. 2020'den bu yana çalışma hayatına P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Kumaş ve Ev Bakım Ticari Operasyonlar Başkan Yardımcısı olarak devam eden Yetkin Tepeköylü, yapılan atama ile görevini Suudi Arabistan Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak sürdürecek.

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
İlkay Kayganacı- Nestle Türkiye / Dijital Dönüşüm Direktörü

Dünyanın önde gelen gıda şirketlerinden Nestle'nin Yönetim Kurulu, daha çevik bir iş modeli oluşturulması amacıyla yönetim kadrosunda yeni bir üst düzey atama yaptı. Nestle Türkiye'de 4 yıldır İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev yapan İlkay Kayganacı, şirketin Dijital Dönüşüm Direktörlüğü'ne atandı. ODTÜ Kimya Bölümü'nden mezun olduktan sonra bir süre yurtdışında çalışan İlkay Kayganacı, Türkiye'deki kariyerine 2000 yılında Nestle'de başladı. İthalat, İhracat, Satınalma ve Müşteri Hizmetleri alanında Tedarik Zinciri'nde çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 2004 yılında Müşteri Hizmetleri ve Dağıtım Müdürü olarak terfi etti. 2008 yılından itibaren Satış bölümüne geçerek, önce Özel İthal Ürünler'de Kanal İş Müdürü olarak çalıştı, sonrasında da Grup Kategori Kanal Geliştirme Müdürü olarak atandı. 2011'de Nestle Türkiye Tedarik Zinciri Genel Müdürü olan Kayganacı, 2019 itibarıyla Nestle Türkiye İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü görevine transfer oldu. Son olarak Dijital Dönüşüm Direktörlüğü'ne atanan Kayganacı, aynı zamanda 'Hergün Koçluk' ve 'Fasilitatör Network'ünün bir parçası olarak organizasyonun gelişimine destek oluyor.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Taha Çakmak - Türkiye Sigorta / Genel Müdür

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik'in yeni Genel Müdürü olarak Taha Çakmak atandı. Türkiye Sigorta tarafından KAP'a yapılan açıklamada Taha Çakmak'ın; 3 Ağustos 2023'te yapılan Olağan Genel Kurul sonrasında düzenlenen toplantıda alınan karara göre Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürlüğü'ne gerekli izin süreçlerini müteakip atanacağı bildirildi. 3 Ağustos'ta yapılan Olağan Genel Kurulda Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik yönetim kurulu üyeleri de belirlendi. Aziz Murat Uluğ, Taha Çakmak, Murat Akgüç, Muhammed Mahmut Er, Fatma Özkul ve Murat Akbalık yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik yönetim kurulu başkanlığına Aziz Murat Uluğ, başkanvekilliğine ise Taha Çakmak atandı. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümü mezunu olan Çakmak 2004 yılında Deloitte Touche & Tohmatsu'da Denetçi, 2005 yılında Sosyal Sigortalar Kurumunda Müfettiş Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 2005-2019 yılları arasında Ziraat Bankası'nda Teftiş Kurulu Müfettişi, Operasyon Merkezi Bölüm Başkanlığı İş Tasarımı Yöneticisi, Ankara Perakende Şube Yöneticisi, İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı ve Ankara Kamu Kurumsal Şube Yöneticisi olarak görev aldı. 2019-2021 arasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Taha Çakmak, son olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Sibel Yıldız - Philips / Kişisel Sağlık Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Genel Müdürü

Philips'in Kişisel Sağlık Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Genel Müdürü Sibel Yıldız oldu. Philips'teki kariyerine 2008 yılında Türk Philips Tüketici Elektroniği/ Küçük Ev Aletleri bölümünde başlayan Sibel Yıldız, sırasıyla Pazarlama Müdürü, Kategori Pazarlama Müdürü, Türkiye Pazarlama Direktörü, Orta Doğu ve Türkiye Pazarlama Direktörü ve en son Philips Kişisel Sağlık Türkiye Ülke Müdürü görevlerini yürüttü. Yıldız, kurduğu pazarlama ekipleriyle Philips markasını Orta Doğu ve Türkiye bölgelerinde Küçük Ev Aletleri ve Kişisel Sağlık sektörlerinde ön plana taşırken, dijital ve pazarlama dönüşüm programlarına da öncülük etti. Sibel Yıldız birçok ödüllü projeye imza atıp, pazarlama alanında saygın listelerde yer aldı. İTÜ Gıda Mühendisliği bölümünden birincilikle mezun olan Yıldız, Boğaziçi Üniversitesi'nde Executive MBA programını tamamladı. Kariyerine 2003 yılında Agrana Foods'ta Ürün Müdürü olarak başlayan Yıldız, Tat Gıda ve Henkel'de satış ve pazarlama departmanlarında görev aldı.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Ali Bozer Balparmak / Genel Müdür

43 yıldır bal ve diğer arı ürünlerini sofralara taşıyan Balparmak'ın genel müdürlüğüne, hızlı tüketim ürünleri sektörlerinin deneyimli ismi Ali Bozer atandı. ODTÜ Fizik Bölümü'nden mezun olan Ali Bozer, MBA yüksek lisans derecesini Bilkent Üniversitesi'nde tamamladı. 1999'da Colgate Palmolive'de Satış Temsilcisi olarak başladığı profesyonel kariyerine, Henkel'de Bölge Müdürü ve Modern Kanal Türkiye Satış Müdürü, L'Oreal'de Modern Kanal Türkiye Satış Müdürü, Barilla'da Orta Doğu ve Afrika Satış Lideri olarak devam ettikten sonra, Nisan 2014'te Kraft Heinz Türkiye Genel Müdürlüğü'nü üstlendi. Sonrasında Eylül 2017 ile Şubat 2022 arasında Hero Group'un Türkiye Genel Müdürü olarak Türkiye ve CIS pazarlarının sorumluluğunu üstlendi. Son olarak Dr. Oetker Türkiye'de Satış, Pazarlama, Halkla İlişkiler, İnsan ve Kültür, Ar-Ge ve Kalite Sağlama Bölümlerinden sorumlu Eş Genel Müdürlük görevini yürüten Bozer, Temmuz 2023 itibarıyla Balparmak bünyesine Genel Müdür olarak katıldı.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Seda Kaplan Erdoğan - İGA / İnsan Kaynakları'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. bünyesindeki İnsan Kaynakları departmanının başına Seda Kaplan Erdoğan getirildi. İGA ve iştiraklerinin İnsan Kaynakları yönetiminden sorumlu olacak olan Erdoğan'ın, yeni görevi kapsamında İGA İstanbul Havalimanı CEO'su Kadri Samsunlu'ya raporlama yapacağı belirtildi. Çalışma hayatına 1998 yılında General Motors Türkiye Organizasyonu'nda başlayan Erdoğan, sırasıyla Philip Morris SA ve Huawei şirketlerinde İnsan Kaynakları alanında çeşitli pozisyonlarda görev yaptı. Starwood, Mediamarkt ve son olarak Özel Sermaye Fonu şirketi olan Turkven çatısı altında MNG Kargo Şirketleri'nde İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi olarak kariyerine devam eden Erdoğan; çeşitli sektörlerde elde ettiği 25 yılı aşkın deneyim dahilinde 10 binden fazla çalışan sayısına sahip kurum ve organizasyonların yönetiminde birçok projeye imza attı. Eğitim hayatına Turizm ve Otel Yönetimi alanında başlayan ve Hukuk (LLB) alanında devam eden Erdoğan, son olarak Cornell Üniversitesi'nde Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi ve Değişim Yönetimi Liderliği programlarını tamamladı.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Meriç Dayangan - Koroplast / CEO

Türkiye'yi ilk çöp torbası ve buzdolabı poşeti ile tanıştıran, mutfak yardımcı ürünleri kategorisinin önde gelen firması Koroplast'ın CEO'su Meriç Dayangan oldu. Global şirketlerde farklı iş modelleri ve ürün kategorileri geliştirmede başarılı sonuçlar elde eden Dayangan, şirketin hedef ve misyonuyla uyum sağlayan kararlarında liderlik edecek. ODTÜ İşletme Bölümü mezunu olan Meriç Dayangan, profesyonel iş hayatına 1999 yılında Gillette markası satış departmanında başladı ve çeşitli seviyelerde yöneticilik yapmasının ardından 2006 yılında P&G bünyesinde çalışmaya devam etti. 2013 yılında Danone Ulusal Zincir Mağazalar Kanal Satış Müdürü olarak görev yapan Dayangan, 2017 yılında Danone Hayat ve Sırma Su Satış Direktörü görevine atandı. Sonraki yıllarda hizmet ve içecek sektöründe Genel Müdür pozisyonunda bulunan Dayangan, Koroplast'a katılmadan önce Koç Topluluğu bünyesinde yer alan Pürsu markasının Şirket Direktörü olarak yer aldı.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Olcay Tekinarslan - Levent Kimya / Satış ve Pazarlama Direktörü

Temizlik sektöründe faaliyet gösteren Levent Kimya’nın yeni satış ve pazarlama direktörü Olcay Tekinarslan oldu. Tekinarslan, Levent Kimya’nın ulusal ve uluslararası satış operasyonu ile pazarlama çalışmalarının sorumluluğunu üstlenecek. Ayrıca Levent Kimya’nın markası Porçöz’ün satış ve pazarlama organizasyonu da Tekinarslan’a bağlı olarak faaliyetlerini sürdürecek. Olcay Tekinarslan, lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu yönetimi bölümünde tamamladı ve profesyonel kariyerine 1998 yılında Anadolu Efes’te adım attı. 24 yılı aşkın süre çalışmalarını Anadolu Efes’te sürdüren Olcay Tekinarslan, bu süreç içerisinde Satış Temsilcisi, Satış Şefi, Bölge Müdürü, Türkiye Pazar Geliştirme Müdürü, Türkiye Ticari Pazarlama Grup Müdürü, Anadolu Bölge Satış Direktörü, Marmara Bölge Satış Direktörü poziyonlarında görev aldı ve en son Türkiye Satış Geliştirme Direktörü olarak çalıştı.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Hüseyin Aksay - FLO / IN STREET ve Monobrand Mağazacılık Genel Müdür Yardımcısı

FLO bünyesinde yer alan sneaker ve spor giyim zinciri IN STREET ile monobrand mağazacılık kanalları olan Lumberjack, Nine West ve Reebok’ın Genel Müdür Yardımcılığı görevine Hüseyin Aksay getirildi. Kadrosunu da yeni atamalarla güçlendiren FLO’da 'IN STREET ve Monobrand Mağazacılık Genel Müdür Yardımcısı' görevine, 5 yıldır Toptan Satış Direktörü olarak görev yapan Hüseyin Aksay atandı. Hüseyin Aksay, ABD’deki National University'den mezun olmasının ardından giyim, ayakkabı ve moda endüstrisinde perakende, satış, pazarlama yönetimi ve iş planlaması alanlarında çalışmalar gerçekleştirdi. Metro Cash & Carry, Adidas ve C&A’da kariyerine devam eden Aksay, 2015 yılında FLO’ya IN STREET Perakende Direktörü olarak adım attı. Son 5 senedir FLO Toptan Satış Direktörü olarak şirketin globalleşme yolculuğuna çalışmalarıyla katkı sağladı.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Sinem Altuncu - GTech / CFO

Teknoloji firması GTech’in yönetim ekibine Sinem Altuncu katıldı. Altuncu, Chief Financial Officer (CFO) pozisyonunda GTech’in Mali İşler ve Ar-Ge Direktörlüklerinden sorumlu olacak. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstatistik bölümünde lisans eğitimini, Marmara Üniversitesi Bankacılık alanında ise MBA programını tamamlayan, halen Kadir Has Üniversitesi’nde Yönetim Bilişim Teknolojisi alanında doktora programına devam eden Sinem Altuncu, kariyer hayatına 1997 yılında Interbank’ta Pazarlama Müdür Yardımcısı olarak başladı. Altuncu, 2001 yılında Dışbank’ta Kurumsal Bankacılık Müdürü, 2002- 2008 arasında ise Citibank’da sırasıyla Şube Müdürü ve Yatırım Bölümü Başkanı olarak çalıştı. Daha sonra Cardtek bünyesinde yaklaşık 8 yıl CFO ve Yatırım Projeleri Direktörlüğü pozisyonlarını eş zamanlı yürüten Altuncu, satın alma sonrası ismi PayCore olarak değişen şirketinde Yatırım ve Teşvik Bölüm Başkanı pozisyonunu üstlendi. Altuncu, halen Avrupa Birliği EUROGIA 2030 Enerji Programı Genel Müdürü görevini de sürdürüyor. Bankacılık ve finans alanında 26 yılı aşkın deneyime sahip olan GTech’in yeni CFO’su Sinem Altuncu, GTech Mali İşler ve Ar-Ge Direktörlüğü’nü yönetecek.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Ali Erman Aytac - CK Enerji Boğaziçi Elektrik / Genel Müdür

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda 4.6 milyondan fazla tüketiciye görevli tedarik şirketi olarak hizmet veren CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in üst düzey yönetiminde görev değişimine gidildi. 2016 yılından bu yana CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü olarak görev yapan Halit Bakal, CK Enerji Perakende Koordinatörlüğü’ne atanırken, CK Enerji Boğaziçi Elektrik’te Genel Müdürlük görevini Ali Erman Aytac üstlendi. 14 Ağustos 2023 tarihinden itibaren CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü olarak görev yapmaya başlayan Ali Erman Aytac, Türkiye’de elektrik perakende sektöründe “yüksek müşteri memnuniyeti” odaklı projeleri ile öne çıkan bir isim. 1980 yılında Mersin’de dünyaya gelen Ali Erman Aytac, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitenin Ekonomi Bölümü’nde Ekonomi Politikası alanında yan dal yapan Aytac, profesyonel iş yaşamına 2002 yılında finans sektöründe adım attı. Aytac, 2004’ten itibaren Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinde üst düzey yönetim kademelerinde yer aldı.