Oynatma Listesi
YAŞAM

557 yıllık geleneği sürdürüyorlar!

Gümüşhane sınırında yer alan deniz seviyesinden bin 800 metre yükseklikteki Kadırga Yaylası'nda, 557 yıllık üstü açık çevresi 1,5 metrelik taş duvarla çevrili çift minareli camide, yüzyıllardır insanlar, açık havada çimenler üzerinde ibadetlerini yapıyor.

Trabzon-Gümüşhane sınırında yer alan deniz seviyesinden bin 800 metre yükseklikteki Kadırga Yaylası'nda, 557 yıllık üstü açık çevresi 1,5 metrelik taş duvarla çevrili çift minareli camide, yüzyıllardır insanlar, açık havada çimenler üzerinde ibadet ediyor. Yaz mevsiminin gelmesi ve yayla sezonun başlamasıyla Trabzon ve Gümüşhane'den yaylaya göçen çok sayıda kişi, Kadırga Yaylası açık camisinde bir araya gelerek namaz kılıyor. Bu yıl da Gümüşhane'nin Özkürtün, Kürtün, Trabzon'un ise Maçka, Şalpazarı, Tonya ve Beşikdüzü ilçe belediyelerinin katkılarıyla düzenlenen geleneksel 'Kadırga Otçular Yayla Şenliği'ne gelen ziyaretçiler, vakit namazlarını üstü açık camide kılarak, yüzyıllık geleneği sürdürüyor.
Camide ibadet eden Özkan Pekin, üstü açık camide ibadet etme geleneğini yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, Her yıl buraya geliyoruz. Burada namaz kılınırken Allah'ın yüce hikmeti yağmur yağmıyor. Bizde bu geleneği nesilden nesile yaşatmak için çocuğumda burada namazımızı kıldık. Dedelerimizin atalarımızın tarihini mirasına sahip çıkmak son derece önemli dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER