Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'operasyon' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.. Dün akşam ABD Başkanı Trump ile görüşmesine değinen Erdoğan, "Akşamki görüşmemizden sonra bölgede Sayın Başkanın ifade ettiği gibi bu çekilme olayı başlamış vaziyette" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Ziyaretim sırasında Türk firmaları tarafından 6 fabrikanın açılışını bir fabrikanın da temel atma töreninin gerçekleşmesini memnuniyet duyuyorum. 

(Fırat'ın doğusuna olası harekat)

Bölgede sayın başkanın (Donald Trump'ın) ifade ettiği gibi bu çekilme olayı başlamış vaziyette. Sayın başkan Trump bu konuyla ilgili talimatını vermiş ve çekilmeyi emretmişti. Gecikmeye rağmen gerek ABD'li heyet gerekse bizim heyetimiz bu görüşmeleri gerçekleştirdi. Verilmiş bir karar var. "Bir gece ansızın gelebiliriz" demiştik. Kararlılığımız devam ediyor.

 

(Arkadaşlarımıza talimat verdik)

Bu rakamlar abartılı rakamlar. Orada cezaevlerinde olan bazı rakamlar var. bu konuyla ilgili bizim de bir yaklaşım tarzımız var. Almanya, Fransa'da bulunan DEAŞ'lılar var. DEAŞ'lıların kontrolünü biz kendi elimizden çıkarmak istiyoruz, biz bunlara artık bakamayız. Bu konuda arkadaşlarımıza talimat verdik. Cezaevinde bulunan bu DEAŞ'lıları süratle derdest edelim diye'

(Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de Trump ile görüşecek)

Büyük ihtimalle önümüzdeki ayın ilk yarısında Washington'u ziyaret edeceğiz. Burada ikili görüşme ve heyetler arası görüşme yapacağız. Tabii yüz yüze olması bize son gelişmeleri ele alma fırsatı verecek.

(F-35 süreci)

F-35 uzayan bir süreç oldu görüşmemizde bunu bir karara bağlamak amacımız. Biz hala parçaları göndermeye devam ediyoruz. Ödemelerde de biz yine de aksama yapmıyoruz. Şuana kadar 1 milyar 400 milyon dolar gibi bir ödemeyi de yapmış bulunuyoruz. Bu konuyu tabii ki ele alacağız.

SIRBİSTAN'A GİTTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Sırbistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısına katılmak üzere saat 11:05'te "TC-TUR" uçağıyla Sırbistan'a gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile diğer ilgililer uğurladı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Sırbistan'a hareket etti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER