Oynatma Listesi
HABERLER

İran'da düşen yolcu uçağından kötü haber geldi! Kurtulan yok

Son dakika habere göre; İran'ın başkenti Tahran'da düşen Ukrayna Havayolları'na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağında bulunan 167 yolcu ve 9 mürettebat hayatını kaybetti. İran Acil Yardım Kurumu Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, uçaktakilerden 147 kişinin İran vatandaşı, diğerlerinin ise başka ülke vatandaşı olduğunu söyledi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy "Büyükelçiliğimiz trajedi ile ilgili bilgileri ve ölenlerin listesini netleştiriyor. Bütün yolcuların ve mürettebatın ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

İran devlet televizyonunun haberine göre Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı kısa süre sonra teknik arıza nedeniyle düştü. Tahran İmam Humeyni Havalimanı Sözcüsü Ali Kaşani, uçağın Tahran'ın yaklaşık 60 km güneybatısındaki Parand yakınlarında düştüğünü açıkladı. Kaşani ayrıca, daha önce 170 olarak açıklanan yolcu sayısını 167, 10 olarak açıklanan mürettebat sayısını da 9 olarak güncelledi. Kazada 176 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

 

İran Acil Yardım Servisi'nin başı Pirhüseyin Koulivand İran medyasına yaptığı açıklamada "Ne yazık ki yolcuların çoğu öldü. Aslında hiç kurtulan yok" açıklamasını yaptı. İran Kızılayı Arama ve Kurtarma Çalışmaları müdürü Morteza Salimi de "Canlı birini bulmak mucize olurdu" diye konuştu.

Canlı hava trafiğini gösteren Flightradar24 sitesinde yerel saatle 5:15'te Kiev'e gitmek üzere kalkan uçağın, Parand yakınına kadar gidebilmiş olduğu görülüyordu. İran Acil Yardım Kurumu Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, kazaya ilişkin ilk açıklamasında Ukrayna Havayolları'na ait uçaktan çok az kişinin sağ kurtulabileceğini söylemişti.

FÜZE İDDİASINA YALANLAMA

Öte yandan İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanlığı Bilgi ve İletişim Merkezi Başkanı Kasım Biniyaz, Tahran'da düşen yolcu uçağının "füzeyle vurulduğu" iddiasını yalanladı. Biniyaz, İran resmi haber ajansı IRNA'da yer alan açıklamasında, Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağının motorda çıkan yangın nedeniyle düştüğünü söyledi.

167 YOLCUDAN 147'Sİ İRAN VATANDAŞI

Uçağın füze saldırısı sonucu düştüğü yönündeki iddiaları yalanlayan Biniyaz, "Uçak, füzeyle vurulmuş olsaydı havada patlardı ancak kaza motorun ateş alması ve pilotun kontrolü sağlamada başarısız olması nedeniyle yaşandı." ifadelerini kullandı. İran Acil Yardım Kurumu Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, uçaktakilerden 147 kişinin İran vatandaşı, diğerlerinin ise başka ülke vatandaşı olduğunu söyledi. Tahran Kriz Yönetimi Müdürü Mansur Derecati de uçağın kara kutusunun bulunduğunu ve güvenlik güçlerine teslim edildiğini belirtti.

ZELENSKİY'DEN AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti. İlk bilgilere göre bütün yolcu ve mürettebatın hayatını kaybettiğini aktaran Zelenskiy "Büyükelçiliğimiz trajedi ile ilgili bilgileri ve ölenlerin listesini netleştiriyor. Bütün yolcuların ve mürettebatın ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı. Zelenskiy, ayrıca Umman seyahatini yarıda kesip Kiev'e geri döneceğini bildirdi.

Sosyal medyada uçağın düşüş anına ait olduğu iddia edilen ancak doğrulanamayan görüntülerde, uçağın havada alev aldığı görülüyor.

Olay yerinden gelen ilk görüntülerde ise, uçağın enkazının paramparça olduğu görülüyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER