Oynatma Listesi
HABERLER

Üzüm güzelini seçtiler

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Alaşehir Üzüm Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde yarışmaya katılanlar, “Kelter” adı verilen 50 kilogramlık üzüm sepetlerini en hızlı çeken unvanını alabilmek için kıyasıya yarıştı. Ayrıca üzüm güzeli ve yılın en güzel üzümü seçildi.

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultaniye üzümün yetiştiği Manisa'nın Alaşehir ilçesinde bir yandan hasat devam ederken, diğer yandan üreticiler günü yorgunluğunu ve stresini, Alaşehir Belediyesi organizasyonunda düzenlenen 2. Üzüm Festivalinde atıyor. Festival kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalar ve gösteriler renkli görüntülere sahne oluyor. Festivalin bugünkü programında yarışmaya katılanlar, “Kelter” adı verilen 50 kilogramlık üzüm sepetlerini en hızlı çeken unvanını alabilmek için kıyasıya yarıştı. Sevgi Yolu üzerinde gerçekleştirilen yarışmaya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Tek kadın yarışmacı olarak katılan İngilizce öğretmeni Latife Çelik’in parkuru tamamlaması büyük alkış topladı. Yaklaşık 500 metrelik parkuru 19 yaşındaki Mustafa Çetin birinci olarak tamamladı. 

Kelter taşıma yarışmasının ardından festival programı kapsamında yılın üzüm güzeli ve en güzel üzüm yarışması yapıldı. Alaşehir Belediyesi hizmet binası önünde gerçekleştirilen yarışmaya, Alaşehir Kaymakamı Abdullah Ucgun, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, oda başkanları, üzüm üreticileri ve vatandaşlar katıldı. Yarışmada yılın üzüm güzeli olmak için podyumda tur atan adaylar, jüri üyeleri tarafından oylama sonucu belirlendi. Jüri üyelerinin oylarıyla yılın üzüm güzeli birincisi Fatma Karakaya olurken, ikinci Emine Girgin, üçüncü ise Safiye Gül Taş oldu. 
Daha sonra yılın en güzel üzümünün seçimi yapıldı. Yine jüri üyelerinin oylamaları sonrası üretici Nevzat Çelik’in üzümü birinci seçilirken, ikinci Sadettin Çelik, üçüncü ise Fatih Katrancıoğlu oldu. Yarışmalarda dereceye girenlere verilecek olan altın ödülleri akşam düzenlenecek olan Tuna Kiremitçi konserinde protokol üyeleri tarafından takdim edilecek.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER