Oynatma Listesi
HABERLER

Yerde yatan cesetle dünyanın gözü İstanbul'a çevrildi!

Sabah cami yakınlarında bulunan cesedin kimliği belli olunca dünya şoka uğradı, cesedin yüzünde kesici alet yarası, elleri ve ayaklarının ise kırık olduğu tespit edildi. BBC editörü, cinayetin duyulmasından sonra yazdığı Twitter mesajlarını silip iki yeni olasılıktan söz etti, AP haber ajansı olay yerinden fotoğraflar servis etti.

Suriye'deki arama kurtarma grubu 'Beyaz Baretliler'in kurucusu İngiliz James Gustaf Edward Le Mesurier, dört yıldır yaşadığı İstanbul'da bu sabaha karşı ölü bulundu.
Sabah saatlerinde polise Tophane’deki Kılıç Ali Paşa Cami yakınlarında yerde hareketsiz yatan bir kişi olduğu ihbarı yapıldı. Saat 05.30 sularında cami görevlileri ibadethanenin yan tarafında bir kişinin yerde hareketsiz yattığını gördü.
İhbarın ardından olay yerine hemen polis ve sağlık ekipleri geldi. Doktorlar ilk kontrolde yerde yatan kişinin öldüğünü belirledi. Cesedin üzerinden kimliğini belirlemeye yarayacak herhangi bir belge çıkmadı.
Cesedin yüzünde kesici alet yarası, elleri ve ayaklarının ise kırık olduğu tespit edildi. Bu sırada polis çevrede güvenlik önlemi aldı, ceset ilk incelemeler sonrası otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
Yapılan incelemede cesetin Suriye'deki sivil savunma grubu 'Beyaz Baretliler'in kurucusu eski İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier'e ait olduğu olduğu tespit edildi. 48 yaşındaki Le Mesurier'in ölümü, polis kayıtlarına göre 'yüksekten düşme' olarak geçti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER