Gündem Milyonluk yalan

Milyonluk yalan

02.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Antalya Finike’de taş ocaklarına karşı mücadele eden Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çifti 9 Mayıs’ta Kızılcık Yaylası’ndaki dağ evlerinde öldürülmüştü. Tutuklanan katil zanlısı Ali Yamuç 20 Eylül’de cezaevinde intihar etmişti. Yamuç’un cinayete yardım etmekle suçlanan eşi Fatma Yamuç da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Milyonluk yalan

Ali Yamuç ifadesinde, çevreci çifti, Ankara Polatlı’daki bir taş ocağı sahibinin azmettirmesiyle bir milyon lira karşılığı öldürdüğünü, bu paranın 900 bin lirasıyla babasının kumarda kaybettiği evlerini geri aldığını öne sürmüştü.
‘Tamamen kurgu’
Olayla ilgili iddianameyi hazırlayan savcılık, yapılan araştırma sonunda katil zanlısının tümüyle yalan söylediğini ortaya çıkardı. Savcılık, zanlının iddiasının belgelerle yalanlandığını, ’tamamen kurgu’ olduğunu bildirdi. İddianamede, Yamuç çiftinin uyuşturucu kullandığı, çifte cinayeti de hırsızlık için işledikleri belirtildi.
Müebbet talebi
Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, cezaevinde intihar eden katil zanlısı Ali Yamuç’un eşi Fatma Yamuç (31) hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. Mayıs ayında tutuklanan Fatma Yamuç, çevreci çiftin öldürülmesinde eşiyle ortak hareket etmekle suçlanıyor. Sanık, ‘kasten öldürme’ ve ‘gece vakti konutta silahlı yağma’ suçlamalarıyla hakim karşısına çıkacak. l DHA