Edirne Mimar Adayları "Altın Üçgen"İ Engelliler İçin Çalıştı

Mimar Adayları "Altın Üçgen"İ Engelliler İçin Çalıştı

22.06.2017 - 14:46 | Son Güncellenme:

.

Mimar Adayları Altın Üçgenİ Engelliler İçin Çalıştı

EDİRNE (AA) - Edirne'de, Trakya Üniversitesi (TÜ) Mimarlık Fakültesi öğrencileri, "Engelsizlik Edirne" temalı atölye çalışması çerçevesinde, Selimiye, Üç Şerefeli ve Eski camileri kapsayan ve "Altın Üçgen" olarak adlandırılan tarihi alanda engellilerin ulaşılabilirlik durumları üzerine çalışma yaptı.

Haberin Devamı

Edirne Belediyesi, TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği ve TÜ Mimarlık Fakültesi ortaklığında gerçekleştirilen "Engelsizlik Edirne" temalı atölye çalışması kapsamında mimarlık fakültesi öğrencileri "Altın Üçgen" de engelli bireylerin yaşamlarını zorlaştıran durumları tespit edip görseller hazırladı.

11 öğrenci bir hafta boyunca süren çalışmada alandaki merdivenlerin durumu, yolların eğimi ve kaldırımların yüksekliği gibi durumları inceledi.

Atölyenin kapanış toplantısında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, engelsiz bir kent oluşturmak için ilk önce anlayış değişikliğine gidilmesi gerektiğini söyledi.

Edirne'nin engelsiz bir kent haline getirilmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Gürkan, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Arzu ediyoruz ki sadece Edirne değil bütün kentler engelsiz olsun. Edirne’de bir mesafe aldık. Aldığımız mesafe, almamız gerekenin belki yüzde belki bin de biri. Bir tarafıyla baktığınızda çok önemsenecek bir oran değil. Ama dünya ölçeğiyle kıyasladığınızda ciddi bir oran kazandığımızı söyleyebilirim. Bu kazancımızın en anlamlısı Edirne’de paradigma değişimidir. Bu, kaldırım ve yol yapmaktan daha önemlidir. Edirne’de 7’den 70’e engelli engelsiz olsun olmasın genel anlamda bir felsefe değişikliği oldu. Bu sürecin Edirne açısından en büyük kazancı budur. İnanıyorum ki Edirne bir gün, bütün yurttaşların her etkinliğe katılabileceği bir şehir haline gelecek."

TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilcisi Emin Parlakçı da faydalı bir atölye çalışması geçirildiğini söyledi.

"Altın Üçgen" bölgesinin trafiğe kapatılmasının daha faydalı olabileceğini vurgulayan Parlakçı, "Bu bölge kentin en önemli noktalarından birisi. Arzumuz bu bölgenin de Saraçlar Caddesi gibi trafiğe kapatılarak, yaya trafiğine açılması. Bu çok kolay bir iş değil. Ama böyle bir hedef edinilmesi mümkün." dedi.