Ege MINEX, 18 Ekim’de maden sektörünü buluşturacak

MINEX, 18 Ekim’de maden sektörünü buluşturacak

05.10.2017 - 05:54 | Son Güncellenme:

Maden Makinaları ve Teknolojileri Kongresi, MINEX fuarıyla eşzamanlı olarak düzenlenecek, yerli ve yabancı katılımcılar bir araya gelecek

MINEX, 18 Ekim’de maden sektörünü buluşturacak

MINEX-7. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknoloji Fuarı 18-21 Ekim tarihleri arasında kapılarını açmaya hazırlanıyor. TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, tarafından bu yıl Uluslararası Maden Makinaları ve Teknolojileri Kongresi’de altıncı kez eşzamanlı olarak yapılacak. Kongre kapsamında bu yıl ilk kez uluslararası katılımın olacağını belirten Kongre Başkanı Prof. Dr. Gürcan Konak, “Güney Afrika, Bulgaristan, Azerbaycan, İran gibi ülkelerden konuklar sunum yapmaya gelecek” dedi.
Prof. Dr. Gürcan Konak sözlerine şöyle devam etti: “Yerli ve yabancı katılımcıların bir araya geldiği, madencilik teknolojileri ve gelişmelerle ilgili bilimsel çalışmaların sunulacağı, değerli bilim insanları ve sektör çalışanlarının katılacağı önemli bir etkinlik olacak.”

Tartışacaklar

Fuarda bu yılda birçok katılımcının yer alacağını söyleyen Prof. Dr. Konak, “Kongre katılımcıları ve fuar katılımcıları bir araya gelerek hem sektördeki teknolojik gelişmeleri görecekler, hem de bilimsel yönden gelişmeleri izleyip tartışma imkânı bulacaklar” şeklinde konuştu.